Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Fransa Merkez Bankası: DeFi Doğrudan Denetlenmeli

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Fransa Merkez Bankası‘ndan üst düzey bir yetkili, bu ayın başlarında Avrupa’daki düzenleyicilerin, merkezi olmayan finansı (DeFi) daha doğrudan denetlemesi gerektiğini söyledi.

Fransa Merkez Bankası: Avrupa’daki Düzenleyiciler DeFi’yi Doğrudan Denetlemeli

Bank of International Settlements tarafından yayınlanan bir konuşmada; Fransa Merkez Bankası’nın ilk başkan yardımcısı Denis Beau, öncelikle merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) geliştirilmesine ve kurumunun bu alandaki pilot uygulamasına odaklanıldığını söyledi. Ayrıca geçtiğimiz aylarda Fransa Merkez Bankası, ilk testlerin ardından, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) daha fazla incelenmesi gerektiğine karar vermişti.

fransa merkez bankasi defi dogrudan denetlenmeli

Ayrıca Fransa Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası’nın öncülük ettiği bir girişim olan potansiyel olarak dijital bir euroyu tanıtma amaçlı uzun vadeli projeye de katılıyor.

Fransa Merkez Bankası yetkilisi Denis Beau konuşması sırasında, Avrupa’da kripto odaklı düzenlemenin gelişimi hakkında yorum yaptı:

Özellikle, protokollerin aracılar olmadan otomatik olarak yürütüldüğü bir ortamda ihraççıların ve hizmet sağlayıcıların kolayca tanımlanamaması nedeniyle, düzenleyici çerçevelerin kısıtlandığı DeFi’nin gelişiminin denetiminden bahsediyorum. Sunulan hizmetler için hiçbir sabit yargı etkisi yok.

Beau konuşmasında, Kripto Varlıklarda Piyasalar (MiCA) isimli düzenleyici teklife de atıfta bulundu ve bu teklifte DeFi’ye özel bir hükmün yer almadığını söyledi.

Bu arada, Avrupa Birliği Konseyi’nin Kripto Varlıklardaki Piyasalara İlişkin Yönetmelik (MiCA) üzerinde çalıştığını hatırlatalım. Bu yönetmelik, tüketicinin korunmasına ve siber tehditlerin azaltılmasına odaklanıyor.

Beau, bu konu hakkında daha fazla yorum yapmadı. Ancak onun iddiası; DeFi ile ilgili faaliyetlerin gözetimini güçlendirmek. Bunun yanında geçen yıl Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu komiseri Hester Peirce; DeFi‘nin düzenleme şekillerine meydan okuyacağını söylemişti.

Yazar: Sena Karakılıç

IBM, kripto varlıklar için yeni teknolojisini piyasaya sürdü

IBM, kripto varlıkların soğuk depoda saklanması için yeni bir kriptografik imzalama teknolojisini tanıttı. Offline Signing Orchestrator (Çevrimdışı İmzalama Orkestratör) isimli teknoloji, IBM’in ortağı Ripple’ın sahibi olduğu saklama şirketi Metaco tarafından kullanılıyor. IBM, bu teknolojiyle yatırımcıları risklerden uzak tutmayı amaçlıyor. Teknoloji devi bugün yaptığı açıklamada IBM Hyper Protect Çevrimdışı İmzalama Orkestratörünün (OSO) internete gerek duymadan işlem ...

Bağlantıyı kopyala