Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

Gen Token (GEN) Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 5 dk

Paylaş:

Gen token (GEN), Daostack adlı yenilikçi bir blockchain platformunun kendi kripto parasıdır. Merkezsiz otonom organizasyonlar (DAO) için ortak bir zihniyet geliştirmek üzere faaliyet gösteren bu platform bir tür işletim sistemi olma işlevine sahip. Merkezsiz bir şekilde yönetilmenin daha kolay bir şekilde gerçekleşmesini hedefleyen Daostack, Gen token’lerden güç alıyor. Açık kaynaklı bir platform olarak tasarlanan bu platform sayesinde kullanıcıların merkeziyetsizlik fikriyle buluşması zannedilenden daha kolay hale gelecek. Bu içerik boyunca Daostack platformundan bahsedeceğiz. Bu platformun kripto para piyasasına neler kazandırdığı hakkında konuşacağız. Ayrıca Daostack üzerinde kullanılan kripto para Gen token (GEN) ile ilgili gerekli verileri yine burada sizlerle paylaşıyor olacağız.

Daostack gelecekte kullanıcıların işbirliği içerisinde kalabilmesini sağlamayı hedefliyor. Platform hedeflerine ulaştığında herkesin merkezsiz yönetim imkanlarından faydalanması mümkün hale gelecek. Platformun ardından GEN token’ler yer alıyor. Daostack platformunun işlevselliğini temin eden GEN token’ler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için içeriğin takip eden kısımlarını inceleyebilirsiniz. Daostack, bir grup insanın ortak hedefler veya değerler etrafında kendilerini kolay ve verimli bir şekilde organize etmelerini sağlar. Bu platformu başka şekillerde tanımlamak da mümkün. Örneğin DAOstack, insanların bir merkezsiz otonom organizasyonu (DAO) kolayca başlatmasına izin veren işletim sistemi olarak da ifade edilebilir. Bilindiği üzere DAO’lar merkezsiz finans (DeFi) ekosisteminde önemi yadsınamaz bir yere sahip. DeFi alanında merkezsizlik düşüncesinin daha kolay bir şekilde yerleşebilmesi fikri Daostack ekibinden çıktı. Bu sayede ekosistemin daha etkili olabileceğine inanılıyor.

Gen token

Gen Token (GEN) Ne Zaman Çıktı?

Gen token (GEN) tarafından yönetilen Daostack platformu çalışamlarına 2018 yılının Nisan ayında başladı. Bu bahsedilen tarih platformun işlemlerine başladığı tarihi gösteriyor. Elbette platformun geliştirilmesi ve işlevsel hale getirilmesi için geliştirici ekip çalışmalarına çok daha önceden başlamıştı. Platform nispeten kısa bir sürede çalışmalarına hazır hale getirildi. Bugünkü konumuna erişmesi ve kullanıcılarıyla buluşması ise organik bir biçimde gerçekleşti. Tamamen açık kaynak kodlu bir şekilde tasarlanan Daostack dileyen her geliştiricinin platformu daha iyiye götürebilmesine olanak tanıyor. Platformun web sayfasında konu hakkında kullanıcıların merak edebilecekleri her soruya yanıt verilmiş. Merkezsizlik fikrini odak noktasına alan Gen token ekibi meydana getirdiği platform sayesinde herkesin bu fikri benimseyebilmesini hedefliyor.

Gen Token (GEN) Fiyatı Nedir?

Daostack platformunun kripto parası Gen token’ler (GEN) ile ilgili en yeni fiyat verileri aşağıdaki başlıklarda yer alıyor. Platformun ve kripto paranın detaylı olarak kullanıcılara tanıtılması için ekip kapsamlı içerikler hazırlamış. Bu içeriklerde Gen token’lere yönelik de dikkat çekici bilgiler bulunuyor. Bunlara göre GEN token’lerin piyasaya ne kadar arz edileceği bilgisine ulaşamıyoruz. Bunun nedeni Gen token’lerin arzı için bir üst limit belirlenmemiş olması. Ancak toplam arzın 60 milyon ile sınırlı olacağı bilgisi söz konusu kaynaklarda yer alıyor. Bu miktarın şimdiye dek neredeyse 50 milyonu dolaşıma dahil edilmiş.

GEN nedir

Gen Token Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 GEN token [mcryptocoin=”GEN” currency=”TRY” realtime=”on”] TL’den işlem görüyor. GEN token fiyatı son 24 saat içerisinde [mcryptocoin=”GEN” info=”change” realtime=”on”] değişim gösterdi. GEN token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise [mcryptocoin=”GEN” info=”volume” realtime=”on”] dolar, toplam piyasa değeri ise [mcryptocoin=”GEN” info=”marketcap” realtime=”on”] dolar seviyesinde.

Gen Token Kaç Dolar?                             

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 GEN token [mcryptocoin=”GEN” currency=”USD” realtime=”on”] dolardan işlem görüyor. 2021 yılının kasım ayı itibariyle GEN token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 1,15 dolarla kaydetti. Bununla birlikte GEN token yılın en düşük seviyesini ise 0,05 dolarla belirledi. Gen token’lerin genel fiyat grafiği incelendiğinde ilgi çekici bir tablo karşımıza çıkıyor. Buna göre bu kripto para işlem görmeye başladığı andan itibaren büyük ölçüde ve sürekli olarak değer kaybına uğramış.

Gen Token (GEN) Nasıl Çalışmaktadır?

Daostack ekosistemi, GEN token’ler aracılığıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Daostack ekosisteminde gerçekleştirilen işlemlerin tamamında bu kripto paradan söz edebiliriz. Kendisi de bir DAO olma özelliği taşıyan Daostack platformunda yapılan oylamalar Gen token’lerle gerçekleşir. GEN token sahipleri bu tür oylamalara katılma hakkında sahiptir. Oylamanın blockchain teknolojisiyle güvenilir bir şekilde gerçeklemesi için bir sisteme ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle çözüm, bir token aracılığıyla oylama yapmaktan geçiyor. GEN tokeni kullanıcılara ekosistemde oy verme gücü sağlar. Ayrıca GEN token’lerini çeşitli şekillerde stake etme imkanı bulunuyor. Kullanıcılar arzu ederlerse bu imkandan da faydalanabilecek. Stake eden kullanıcılar bu eylemlerinden gelir elde edebilecek. Ayrıca Gen token’lerin stake edilmesi bu kripto paraya da değer kazandıracak. Kullanıcılar stake işlemleri sonucunda GEN token elde edebiliyor.

Gen token

Daostack platformu kapsamında çok sayıda DAO’nun kapıları kullanıcılara açılıyor. Daostack ekosistemi bu platformların daha etkili bir şekilde yönetilmesini sağlayacak. Gen token’ler de bu platformun işlevselliğini temin eden sistem olarak dikkat çekiyor. Daostack projesinin kendi web sayfası incelendiğinde ekosistemde yer alan DAO’lar görülebilir. Proje kapsamında çok sayıda ortaklığa imza atılmış.

Gen Token (GEN) Nasıl Satın Alınır?

Daostack platformunda kullanılan kripto para GEN token’ler çeşitli borsalardan alınıp satılıyor. Bu borsaların başında Uniswap gelirken AEX, Hotbit, Kyber Network, Kyber Dmm ve CoinTiger platformları GEN token’i destekleyen diğer isimler olarak dikkat çekiyor. Kullanıcılar diledikleri borsa üzerinden GEN token sahibi olabilirler.

Yazar: Ömer Uçar

FTX’in Hukuk ve Uyum Ekibinin Büyük Bir Kısmı Şirketten Ayrıldı

Kripto para borsası FTX cephesinden olumsuz haberler gelmeye devam ediyor. Bir haber kuruluşu olan Semafor’a göre FTX’in hukuk ve uyum ekibinin büyük bir kısmı şirketten ayrıldı. FTX Çalışanları İşten Ayrılmaya Başladı Semafor’un konu hakkında bilgisi olan kişilere dayandırdığı habere göre kripto para borsası FTX’in hukuk ve uyum ekibinin büyük bir kısmı dün şirketten ayrıldı. Günlük ...

Bağlantıyı kopyala