Bitcoin (BTC) $ 61,979.61 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,418.99 0.07%
BNB (BNB) $ 562.89 0.05%
Solana (SOL) $ 143.20 0.67%
XRP (XRP) $ 0.531046 0.33%
Cardano (ADA) $ 0.34943 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108856 0.31%
Al veya Sat Paribu

Atari Token (ATRI) Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 5 dk

Paylaş:

Atari Token (ATRI) hepimizin bildiği dijital oyun geliştirme şirketi Atari tarafından piyasaya sürülen yenilikçi bir kripto paradır. Bu kripto parayla dijital oyunlardan çok daha fazlasını ortaya koymak isteyen Atari, kripto para piyasasına hızlı bir giriş yaptı. Atari token’leri geliştiren şirket geleceğin etkileşimli eğlence endüstrisinde yerini şimdiden almak istiyor. Her şey gibi oyunculuk sektörünün de geliştiğini ve olduğu gibi kalmayacağını gören dev şirket dönüşümden yana tavır koyuyor. Bu içerik boyunca Atari token’lerden ve kripto para piyasasına kazandırdıklarından bahsediyor olacağız. Ayrıca bu kripto paralarla ilgili birtakım ilgi çekici verileri yine bu yazıda siz kıymetli okurlarımızla paylaşıyor olacağız.

Atari Token (ATRI), Ethereum (ETH) ağında kullanılan token protokolü ERC-20 uyarınca çalışıyor. ATRI token’ler merkezsiz niteliklere sahip dağıtımlı defter teknolojisi kullanılarak oluşturulmuş kripto para birimleridir. Bu paraların öncelikli amacı etkileşimli eğlence endüstrisinde bir ödeme aracı olmaktır. Ancak ekibin inancına göre, Atari token diğer endüstriler için de faydalı olacak potansiyele sahip. En sonunda Atari token’lerin dünya çapında bir ödeme aracı olarak kullanılabileceği öngörülüyor. Atari token, akıllı sözleşmeleri kolaylaştırmaktan oyun içi para kazanma ve varlıkları genişletmeye ya da korumaya kadar birçok kullanıma sahiptir. Güvenli, kullanımı basit, güvenilir, evrensel ve sıvı bir token yaratmayı hedefleyen ekip görünüşe bakılırsa bunu başarmış.

ATRI token

Atari Token (ATRI) Ne Zaman Çıktı?

Atari token (ATRI), Atari’nin bu amaç için özel olarak oluşturulmuş bir yan kuruluşu olan Atari Chain Limited tarafından kuruldu ve sürekli olarak geliştiriliyor. Atari adlı şirket ise 1972’de Nolan Bushnell ve Ted Dabney tarafından California’da başlatılmıştı. Atari şimdiye dek kurulmuş en eski ve başarılı video oyunu şirketlerinden biridir. Şirketin ilk ticari başarılı video oyunu Pong, Kasım 1972’de piyasaya sürülmüştü. Şirketin 1977’de piyasaya sürülen “Atari 2600” video oyun konsolu, ROM kartuşlarının kullanımına öncülük eden ilk platformlardan biriydi. Bu teknolojinin o yıllarda fark yarattığını ifade etmek yanlış olmaz. O zamanlar yalnızca her konsolda yerleşik olan oyunları destekleyen diğer birçok konsolun aksine bu konsol sıra dışı özellikleri kullanıcılarıyla buluşturmuştu.

2008’de Atari çeşitli değişimler yaşadı. Şirket şu anda Atari SA olarak biliniyor. Atari token’lerin ardındaki şirket, video oyunları konusunda uzmanlaşmış ve Paris merkezli bir Fransız holding şirketi olan Infogrames bir yan kuruluşu oldu. Atari token (ATRI) fikri ise 2020 yılında nihayete erdi. ATRI token’ler o tarihten bu yana çeşitli borsalarda işlem görüyor. Şirket bu kripto parayla oyun sektörünün geleceğine yön vermeyi planlıyor.

Atari Token (ATRI) Fiyatı Nedir?

Atari token (ATRI) fiyatı ile ilgili en yeni verilere aşağıda yer alan başlıklardan ulaşabilirsiniz. Bu başlıkları kullanarak en güncel Atari token fiyatına erişmek mümkün. Atari token ekibi projenin detaylı olarak kripto para severlerle buluşturulması adına birtakım bilgilendirmeler yapmış. Gerek projenin web sayfasında gerekse bazı tanıtıcı evraklarla kullanıcılarla paylaşılan veriler ilgi çekici. Bu veriler göre Atari token’lerin ne kadar arz edileceği gibi gerçekler şeffaf bir şekilde paylaşılmış. ATRI token’lerin toplam arzı 7,7 milyarlık bir miktarlar sınırlandırılmış. Bu arz miktarının şimdiye dek yalnızca %11’ine karşılık gelen 886 milyon Atari token dolaşıma kazandırılmış.

Atari token nedir

Atari Token Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Atari token [mcryptocoin=”ATARI” currency=”TRY” realtime=”on”] TL’den işlem görüyor. Atari token fiyatı son 24 saat içerisinde [mcryptocoin=”ATARI” info=”change” realtime=”on”] değişim gösterdi. Atari token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise [mcryptocoin=”ATARI” info=”volume” realtime=”on”] dolar, toplam piyasa değeri ise [mcryptocoin=”ATARI” info=”marketcap” realtime=”on”] dolar seviyesinde.

Atari Token Kaç Dolar?                          

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Atari token [mcryptocoin=”ATARI” currency=”USD” realtime=”on”] dolardan işlem görüyor. 2021 yılının kasım ayı itibariyle Atari token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,66 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Atari token yılın en düşük seviyesini ise 0,043 dolarla belirledi.

Atari Token (ATRI) Nasıl Çalışmaktadır?

Atari token’in (ATRI) esas hedeflediği piyasa interaktif eğlence endüstrisidir. ATRI ile Atari, bireysel oyuncular ve/veya video oyun platformları arasında merkezsiz, güvenli ve aracısız bir değer aktarımı aracı yaratmayı hedefliyor. Kasım 2020 itibariyle Atari Chain Ltd., ATRI ile derin entegrasyonu destekliyor. Atari token’ler blockchain tabanlı merkezsiz kripto para birimi olarak işlev gösteriyor. Böylece kullanıcılar kriptolarla ilişkili avantajlardan yararlanıyor. Dahası kullanıcılar kendi akıllı platformlarını, video oyunlarını ve çevrimiçi oyun alanlarını geliştiriyor. Firmanın gelecekte Atari token’lerin farklı platformlarla entegre edilmesine yönelik geliştirmeler yapacağının altı çizildi.

Atari ATRI

ATRI, Ethereum (ETH) ağındaki ERC-20 token standardına dayanan tamamen merkezsiz bir token’dir. Atari token video oyun sektöründe tamamen yeni kullanım durumlarını gündeme getirecek. ERC-20 token’i olduğundan Atari token’ler çevrimiçi borsaları ya da cüzdanları Ethereum altyapısıyla kolayca entegre edebilecek. Bu da söz konusu platformları gelecekte kolaylıkla gelişebileceği anlamına geliyor. Atari Chain tarafından sunulan bir diğer özellik ise dikkat çekici. Oyuncular ATRI token’lerini birbirlerine karşı stake edebilecekler. Bu tarafların karşılıklı kazanabilecekleri bir sistemin varlığına işaret ediyor.  Bu hizmete göre taraflar arasında rekabet ortamı sağlanması da söz konusu. Buna göre oyunu kazanan birleşik hissenin sahibi olacak.

Atari Token (ATRI) Nasıl Satın Alınır?

Atari token (ATRI) alım satımına olanak veren borsalar arasında Uniswap, Pancakeswap, FMFW.io, MEXC, 0x Protocol, SpiritSwap ya da ProBit Global gibi isimler yer alıyor. Örnek vermek gerekirse kullanıcılar Uniswap borsası üzerinden WETH veya TOWER gibi kripto paralar aracılığıyla ATRI token sahibi olabilirler.

Yazar: Ömer Uçar

Fed’in Amacı Ne? Bitcoin Beklentileri ve Yükselme Sinyalleri

Elif Tümen’in sunumuyla bu hafta sizlere kripto para dünyasında yaşanan gelişmeleri aktaracağız. FED toplantısı nasıl geçti, FED faiz kararı ne oldu, Bitcoin beklentileri ve Bitcoin hedefi ne olur, Bitcoin yükselecek mi konularını sizlere aktarmaya çalıştık. Bitcoin Beklentileri ve Yükselme Sinyalleri Bitcoin yılbaşından bu yana yüzde 45’lik bir artışa imza attı. Neredeyse 1 yıl sonra ilk ...

Bağlantıyı kopyala