Bitcoin (BTC) $ 62,006.61 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,421.87 0.08%
BNB (BNB) $ 562.73 0.25%
Solana (SOL) $ 143.33 0.83%
XRP (XRP) $ 0.53041 0.44%
Cardano (ADA) $ 0.349932 1.37%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109081 0.39%
Al veya Sat Paribu

WisdomTree’nin ETF Başvurusu SEC Tarafından Reddedildi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), WisdomTree’nin Bitcoin ETF başvurusunu riskli bularak onaylamadığını açıkladı. SEC raporunda, yatırımcıları “sahtekar” ve “manipülatif” eylemlerden korumak için reddetmenin gerekli olduğunu açıklandı.   

Ek olarak kısa bir süre önce VanEck spot Bitcoin ETF önerisinin de SEC tarafından reddedildiğini hatırlatmakta fayda var.    

wisdomtreenin etf basvurusu sec tarafindan reddedildi

WisdomTree’nin ETF Başvurusu SEC’den Onay Alamadı

16 Ekim’de ilk defa Bitcoin ETF onayı veren SEC, devamında birçok başvuruyu reddetmiş ve umutları suya düşürmüştü. Başvuruları reddetme sebebi olarak genelde yüksek risk’i neden gösteren SEC, VanEck’den sonra WisdomTree’ye de onay vermedi.

VanEck’de de SEC raporuVanEck ETF’sinin uygun bulunmadığını açıklayarak kripto pazarında dolandırıcılık ve manipülasyon konusundaki endişelerini yinelemişti. Ancak devamınde ETF onayı gelmiş ve VanEck‘in Bitcoin vadeli işlem borsa yatırım fonu (ETF), Chicago merkezli CBOE borsasında piyasaya sürülmüştü.

Diğer taraftan SEC’in bu reddi sonraısnda da WisdomTree’den benzer bir hamle gelir mi merak konusu.

Son olarak VanEck’in ,Global Digital Asset Mining endeksinin fiyatını ve performansını izleyecek yeni bir ETF başvurusunda bulunduğunu da hatırlatalım. 

Yazar: Cem Arslan Kurt

Birleşik Krallık’ta kripto rekabeti başladı

Birleşik Krallık’ın mali düzenleyicisi, kripto ürünlerinde rekabet etmeye yönelik bir adım olarak WisdomTree’ye onay verdi. WisdomTree, Londra Menkul Kıymetler Borsası’nda Bitcoin ve Ether’e odaklanan ETP’yi listelemek için Birleşik Krallık’ın mali düzenleyicisi Finansal Davranış Otoritesi’nden (FCA) onay aldı. WisdomTree, gün içinde yaptığı açıklamada, Birleşik Krallık’ta listelenecek kripto varlıkların 28 Mayıs’tan itibaren işlem görmeye başlayacağını belirtti. WisdomTree’den ...

Bağlantıyı kopyala