Bitcoin (BTC) $ 61,979.61 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,418.99 0.07%
BNB (BNB) $ 562.89 0.05%
Solana (SOL) $ 143.20 0.67%
XRP (XRP) $ 0.531046 0.33%
Cardano (ADA) $ 0.34943 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108856 0.31%
Al veya Sat Paribu

Bakery Token (BAKE) Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 5 dk

Paylaş:

Bakery token (BAKE), BakerySwap ekosisteminde kullanılan çok işlevli bir kripto para olarak tanımlanabilir. BakerySwap ekosistemi ise kullanıcıların kripto para alıp satabildiği bir platformdur. Kullanıcıların kripto paralarıyla çok sayıda işlemi gerçekleştirebilmesi bu altyapıyla mümkün. Binance Akıllı Zinciri’nden de faydalanan Bakery token çok sayıda kullanıcıya hizmet veriyor. Bu yazı boyunca BakerySwap ekosisteminden ve bu ekosistemin kripto para kullanıcılarına kazandırdıklarından bahsedeceğiz. Ayrıca ekosistemde kullanılan kripto para Bakery token’ler (BAKE) hakkında da birtakım ilgi çekici verilere yine bu yazıda yer vereceğiz.

BakerySwap platformu kullanıcıların kripto para alım satımına benzer işlemleri yapabildiği merkezsiz bir sistemdir. Bakery token’ler (BAKE) tarafından yönetilen bu ekosistem teknik olarak Binance Akıllı Zinciri’nde çalışıyor. BAKE-BNB havuzunun diğer havuzlara kıyasla 10 kat daha fazla ödül sağladığı ifade ediliyor. Anlayacağınız üzere kullanıcıların platformdaki belirli gereklilikleri sağlayarak bu durumdan kâr elde etmesi mümkün. Binance Akıllı Zincir tabanlı bir otomatik piyasa yapıcı (AMM) olan BakerySwap, LINK, DOT ve diğerleri gibi altcoinler için likidite havuzları sunuyor. Yani borsanın merkezsiz bir şekilde faaliyet verebilmesi bu likidite havuzları sayesinde mümkün oluyor. BakerySwap’in iki tür likidite havuzu vardır: BAKE ödüllü ve ödülsüz. Ödüller topluluğun platformu kullanmasını teşvik amaçlı uygulanıyor.

Bakery

Bakery Token (BAKE) Ne Zaman Çıktı?

Eylül 2020’de piyasaya sürülen BakeryToken (BAKE), BakerySwap ekosisteminin bir parçasıdır. Ekosistemde yer alan unsurlar burada yaptıkları tüm işlemlerde BakeryToken kullanacak. Örneğin likidite sağlayıcıları BakerySwap’ın işlem ücretlerinden bir pay almak bu token’lerden faydalanacak. Ayrıca kullanıcılar, BakerySwap’ın yönetim sürecinin bir parçası olarak oylamaya katılmak için de BAKE kullanacaklar. Bununla birlikte kullanıcılara ekosistemde sunulan belirli ödüller Bakery token cinsinden ödenecek. BakerySwap, Binance Akıllı Zinciri’ne (BSC) dayanan merkezi olmayan bir otomatik piyasa oluşturma (AMM) protokolüdür. BAKE token’ler, platformda kullanılan bir tür BEP-20 token’leridir. Bu token’lerin ekosistemin yönetimi adına kullanıldığı da biliniyor.

Kullanıcılar, BakerySwap ekosistemine likidite sağlayarak BAKE token’ler kazanma olanağına sahip. BAKE token sahipleri, kripto paralarını yönetim oylaması için kullanabiliyor. Ayrıca ekosistemdeki işlem ücretlerinden pay alabiliyorlar. BAKE ödülleri, başlangıçta BTC, ETH, DOT, LINK, BUSD ve BAKE ve BNB’yi içeren çeşitli likidite havuzlarında sunulmaktadır. BakerySwap platformunun kurucularının bir grup anonim geliştirici olduğu projenin web sayfasında yer alıyor. Merkezsiz bir platform şeklinde hizmet veren BakerySwap herhangi bir şirkete ya da oluşuma ait değil. Bakery token’ler (BAKE) bu ekosistemin kendi topluluğu tarafından yönetilebilmesine olanak veriyor.

BakerySwap

Bakery Token (BAKE) Fiyatı Nedir?

BakerySwap platformunun kripto parası Bakery token’ler (BAKE) ile ilgili en yeni fiyat verileri aşağıdaki başlıklarda bulunuyor. Bu başlıklardan söz konusu kripto paranın en güncel fiyat verilerini elde etmek mümkün. BakerySwap hakkında projenin detaylı olarak tanıtılması için bir evrak hazırlanmadığını görüyoruz. Ancak ihtiyaç duyduğumuz tüm veriler gerek projenin web sayfasında gerekse web’de yer alan çeşitli kaynaklarda bulunuyor. Bakery token’lerin sınırlı bir arzı bulunmuyor. Dolaşımda bulunan BAKE token sayısı ise piyasa izleme platformu coinmarketcap verilerine göre 193 milyon civarında. Bu miktarın toplam arz olarak nitelenen miktardan az olduğunu görüyoruz. Toplam arz ise yine aynı verilere göre 289 milyon civarında görünüyor.

Bakery Token Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Bakery token [mcryptocoin=”BAKE” currency=”TRY” realtime=”on”] TL’den işlem görüyor. Bakery token fiyatı son 24 saat içerisinde [mcryptocoin=”BAKE” info=”change” realtime=”on”] değişim gösterdi. Bakery token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise [mcryptocoin=”BAKE” info=”volume” realtime=”on”] dolar, toplam piyasa değeri ise [mcryptocoin=”BAKE” info=”marketcap” realtime=”on”] dolar seviyesinde.

Bakery token BAKE nedir

Bakery Token Kaç Dolar?                      

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Bakery token [mcryptocoin=”BAKE” currency=”USD” realtime=”on”] dolardan işlem görüyor. 2021 yılının aralık ayı itibariyle Bakery token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 8,2 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Bakery token yılın en düşük seviyesini ise 0,013 dolarla belirledi.

Bakery Token (BAKE) Nasıl Çalışmaktadır?

Bakery token (BAKE) kullanıcıların kripto para işlemleri yapmalarını sağlayan bir platformdur. Platform dahilinde alım satım gibi kripto işlemleri gerçekleştiriliyor. BakerySwap adı verilen platform merkezsiz olmasıyla ünlü. Kullanıcılar AMM (otomatik piyasa yapıcı) teknolojisi sayesinde bu borsadan faydalanabiliyor. Yani BakerySwap geleneksel kripto para borsalarından belirli özellikler itibariyle ayrılıyor diyebiliriz. Borsanın kendi topluluğu tarafından yönetildiğini görüyoruz. Ayrıca Bakery token’ler burada gerçekleşen işlemlerde kullanılıyor. Ayrıca kullanıcılar bu token’lerden faydalanarak platformun yönetimini sağlıyor.

Platformun devamlılığı için çeşitli ödül programları uygulanıyor. Sadece topluluk tarafından belirlenmiş havuzlar BAKE ödüllerini veriyor. Her ödül için uygulanacak katsayı, BAKE sahiplerine sağladıkları değere göre değişiyor. Yani kullanıcılar ekosisteme sağladıkları katkı nispetinde ödül kazanıyor. Bu sistem sayesinde ekosistemin durağan değil de dinamik bir yapıya sahip olması öngörülüyor. BakerySwap, tüm alım satım işlemlerinden %0,30’luk bir ücret alır ve bunun %0,25’i likidite sağlayıcılarına gider. Böylece yeniden sistemin sürdürülebilirliği adına bir adım atılıyor. Ücretlerden alınacak ödüller kullanıcıları teşvik edici bir unsur olarak faaliyet veriyor.

Bakery Token (BAKE) Nasıl Satın Alınır?

Bakery token (BAKE) başta dünyanın en büyük borsa platformlarından Binance olmak üzere çeşitli mecralardan temin edilebilir. BAKE token alım satımına olanak veren diğer borsalar arasında Bithumb, Gate.io, Kucoin ya da MEXC gibi isimler yer alıyor. Binance üzerinde Bakery token için USDT, BUSD, BTC, BNB gibi kripto paralarla işlem çifti oluşturulmuş.

Yazar: Ömer Uçar

Mitsubishi UFJ Group, Blockchain Projesini Askıya Aldı

Her ne kadar Blockchain sektöründe oldukça heyecanlı ve güçlü yeni projeler görsek de, nadir olarak başarısız projelerle de karşılaşabiliyoruz. Bunlardan belki de en büyük örnek Meta’nın (Facebook) Diem projesi. Ancak bu projeler arasında bir yenisi daha eklendi. Japonya’nın en büyük finans kuruluşlarından biri olan Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), yüksek hızlı Blockchain ödeme ağı girişimi ...

Bağlantıyı kopyala