Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Fidelity Digital Assets, FCA’dan Onay Aldı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Özel bir yatırım yöneticisi olan Fidelity yaptığı açıklamada; Birleşik Krallık Mali Davranış Otoritesi’nden (FCA), dijital varlık saklama ve ticaret yürütme hizmetleri için gerekli olan Fidelity Digital Assets kaydını aldığını belirtti.

FCA, Fidelity Digital Assets’ı Kalıcı Olarak Kaydetti

Yatırım yöneticisi Fidelity daha önce FCA’da geçici üye olarak listelenmişti. FCA şimdi ise Fidelityyi kalıcı olarak kaydetti. Aynı zamanda şirket, kara para aklama düzenlemeleri (MLR) lisansı da aldı. Açıklamak gerekirse; bu lisans ile FCA‘nın, Fidelity‘yi kriptoyla ilgili kara para aklama düzenlemeleriyle uyumlu olarak değerlendirdiği anlamına geliyor. 

fidelity digital assets fca onayi aldigini duyurdu

FCA, 2020’nin başında Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren kripto firmaları için, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi (AML) için görev almıştı. Bu görev sürecinde ilk olarak kripto firmalarının, düzenleyiciye kaydolması talimatını verdi. Firmaların başlangıçta faaliyetlerini kaydetmek veya mağazayı kapatmak için 10 Ocak 2021’e kadar bir son tarihe uymaları gerekiyordu.

Bunun yanında FCA uygulamaları işlemek için kaynak sayısını artırdı. FCA; Kraken, iki Gemini kuruluşu, Digivault ve Mode dahil olmak üzere bir dizi firmaya daha onay verdi. Ayrıca önceki raporlara göre; bir Fidelity yan kuruluşu olan Fidelity Clearing Canada, Bitcoin‘e doğrudan erişim isteyen emeklilik fonları, portföy yöneticileri, yatırım fonları ve borsa yatırım fonları (ETF) gibi kurumsal müşterilere hizmet veren, Kanada’nın ilk kurumsal Bitcoin saklama kuruluşu olmak için onaylanmıştı.

Yazar: Sena Karakılıç

Ark Invest Cephesinden Kripto Açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri, son dönemde kripto alanında sert yaptırımlar uygulamaya devam ediyor. Yatırım şirketi Ark Invest, Amerika Birleşik Devletleri’nin kripto liderliği hakkında açıklamalarda bulundu. ABD’nin Kripto Liderliğindeki Tahtı Sallanıyor Ark Invest analisti Yassine Elmandjra, gün içinde bir not paylaştı. Paylaşılan notta, Amerika Birleşik Devletleri’nin küresel kripto ekosistemindeki lider konumunun Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, Avustralya ...

Bağlantıyı kopyala