Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

TRYC Coin Nedir, Ne Değildir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Türkiye’nin kripto para borsalarından biri olan Paribu, geçen hafta yeni bir listelemesi duyurdu. 13 Aralık’taki duyurunun ardından TRYC coin Paribu listelemesi başladı. Listelemenin ardından TL’ye sabitlenmiş TRYC coin nedir gibi sorular da sorulmaya başlandı. Biz de bu yazımızda TL’ye sabit bu kripto para birimini mercek altına alıyoruz.

TRYC Coin Nedir?

TRYC coin, Paribu üzerinden listelenmeye 13 Aralık gününden itibaren başladı. Alış satış işlemlerinin başlamasından sonra birçok kişi TRYC hakkında daha fazla detayı merak eder oldu.

Paribu web sitesi üzerinden yayımladığı bir yazıyla, TL’ye sabitlenmiş bu kripto para ile ilgili merak edilen bazı sorulara yanıt verdi.

İlk olarak bu tokenın ne zaman ve kim tarafından kurulduğuna bakalım. Burada karşımıza Stoken isimli şirket çıkıyor. Stoken, Paribu tarafından kuralan bir şirket. Amacı, blokzincir ekosistemine katkı sağlayacak ürünler oluşturmak ve yatırımlar yapmak.

tryc coin nedir ne degildir 2

Şimdi gelelim TRYC’nin altyapısına.

Ethereum, blokzinciri üzerinde çalışan her bir TRYC için banka hesaplarında 1 TL tutuluyor. Burada, bağımsız şirketler süreci periyodik olarak denetliyor. Burada en önemli nokta, bankada TL olarak tutulmayan TRYC, oluşturulamıyor da.

TRYC coin nedir sorusunu yanıtladıktan sonra bir de ne değildir sorusuna yanıt vermek lazım. Örneğin, TRYC madenciliği yapılan bir token değil.

Toplamda 50 milyon adet arza sahip olan kripto paranın arzı, oluşan taleple doğru orantılı olarak artma ihtimali var.

Son olarak Paribu, TRYC’nin kullanıcılara neler vadettiği sorusuna da yanıt veriyor:

DeFi ekosistemlerinde ya da NFT pazaryerlerinde işlemler yapmak, dünyanın her yerine düşük ücretlerle token transferi gerçekleştirmek ve sivil toplum örgütlerine bağış yapmak için TRYC coin kullanmak mümkün. Buradan da anlayabileceğimiz gibi gittikçe genişleyen sektörün içinde TL’ye endeksli kripto para biriminin kullanım alanı da oldukça geniş.

TRYC ile işlem yapmak için bir Paribu hesabınızın olması yeterli.

Yazar: Hazal Orta

Dünyanın Sekizinci Harikası: Bileşik Faiz

Değerli okuyucular, finansal piyasalarda sürekli yeni bir yatırım aracı çıkıyorken en eski yatırım getirisini yani faizi bir kenara koymak kolay olmuyor. Bu yazıdaki amacım sizlere faizi övmek değil faizin vade gücünü göstermek. Hadi hep birlikte üç dakikada faizi ele alalım. Faiz, bankalara yatırdığınız birikimleriniz karşılığında aldığınız, bankalardan finansal kaynak temin ettiğinizde ödediğiniz bir tür kiradır. ...

Bağlantıyı kopyala