Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

TVK Coin Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 5 dk

Paylaş:

TVK coin nedir sorusunu kısaca şöyle yanıtlayabiliriz; Terra Virtua adı verilen bir blockchain temelli ekosistemde kullanılan kripto paradır. Terra Virtua platformunu ise zincirler arasında faaliyet veren çok yönlü ve yenilikçi bir piyasa olarak tanımlayabiliriz. Bu piyasada kullanıcılar çeşitli değerleri birbirleriyle paylaşabiliyor ya da çeşitli işlemler gerçekleştirebiliyorlar. Ayrıca Terra Virtua platformunda kullanıcıların dijital değerleri toplayarak birbirleriyle etkileşimde bulunabilmeleri de mümkün. Bu sayede aktif, dinamik ve etkileşimli bir ekosistem meydana geliyor. Platformun esas hedefi ise NFT’lerin toplanabildiği ya da diğerlerine dağıtılabileceği benzersiz bir ekosistem ortaya koymak. Bu ekosistemde sanal gerçeklik (VR) ya da artırılmış gerçeklik (AR) gibi son teknolojilerden faydalanılıyor. Bu sayede söz konusu NFT’lere tema oluşturan içerikler daha iyi deneyimlenecek. Okumakta olduğunuz içerik boyunca Terra Virtua ekosisteminden ve bu ekosistemin kripto para topluluğuna kazandırdıklarından bahsediyor olacağız. Üstelik burada kullanılan kripto para TVK coin hakkında da birtakım ilgi çekici bilgileri bu yazıda paylaşacağız.

Terra Virtua, NFT yaratıcıları ve koleksiyoncularının etkileşim kurması için geliştirilmiş benzersiz bir ekosistemdir. Burada kullanılan para birimi TVK coin olarak biliniyor. Terra Virtua bir sanal piyasa olarak faaliyet veriyor. Bu piyasanın platformlar arası nitelikte olması dikkat çekiyor. Dönüştürülemez token’ler (NFT) için tasarlanan bu platform kripto para ekosistemindeki büyük bir ihtiyaca da karşılık verecek cinsten. Terra Virtua platformu web, PC ve mobil AR/VR ortamlarını içeriyor. Terra Virtua projesi, üç tur token satışında 2,6 milyon dolar toplamıştı. Bu satışlar sonucunda TVK coin’ler ilk kullanıcılarıyla buluşmuştu. Terra Virtua’nın dijital koleksiyon oluşturma ortaklarından bazıları Legendary Entertainment ve Paramount Pictures’dır. Bu isimlerin alanlarında popüler oluşu TVK coin projesi için de önem arz ediyor. Terra Virtua, 2017’de bir proje olarak faaliyetlerine başlamıştı. Platformun kripto parası TVK coin’ler ise 16 Aralık 2021 tarihinde piyasaya sürüldü. Yani bu kripto paranın henüz çiçeği burnunda diyebiliriz.

TVK

TVK Coin Ne Zaman Çıktı?

TVK Coin, Terra Virtua Kolect adı verilen platformda kullanılan kripto paradır. Bu kripto paranın simgesi, kullanıldığı platformun adını oluşturan kelimelerin ilk harflerinden türetilmiş. TVK coin henüz yeni bir kripto para olmasına rağmen Terra Virtua platformu nispeten daha eski bir ekosistem. Gary Bracey, Terra Virtua’nın CEO’su. Bracey NFT platformunu kurmadan önce kendi kurduğu Ocean Software’den bir diğer platform Digimask’a kadar 35 yılı aşkın bir süredir oyun endüstrisinde çalıştı. Bracey, video oyunları yaratmanın tüm boyutlarında deneyime sahip. Hem Batılı hem de Asyalı izleyicilere hitap eden video oyunlarında çalışan bu isim küresel ölçekte bir platform geliştirdi. Bu yeni platformun dünyanın her köşesinden birisine hitap edebileceği ifade ediliyor. Jawad Ashra, Terra Virtua’nın kurucu ortağı ve CTO’su. Yani ekosistemin teknolojisinden sorumlu isim Ashra’dır diyebiliriz Platforma katılmadan önce sigorta, enerji sektörü, risk yönetimi ve mobil uygulamalar sektörlerinde çalıştı. TVK coin ekibinin sahip olduğu deneyimlerin projeye gelecekte büyük başarılar getirebiliceği ifade ediliyor.

TVK Coin Fiyatı Nedir?

TVK coin fiyatı ile ilgili en yeni verilere aşağıda bulunan başlıklardan ulaşabilirsiniz. Terra Virtua platformunun geliştirici ekibi projelerinin topluluğa tanıtılması için tanıtıcı bir evrak hazırlamamış. Ancak konu hakkında merak edilen bütün verilere web kaynakları üzerinden erişebilmek mümkün. Oldukça detaylı bir web sayfası hazırlayan ekip whitepaper dosyasının eksikliğini bu şekilde gidermiş. Piyasa izleme platformları yerine projenin kendi ekibi tarafından hazırlanan bir evraka güvenmek yine de daha etkili olurdu. Coinmarketcap tarafından sağlanan verilere göre TVK coin‘ler piyasaya en fazla 1 milyar 200 milyon adet arz edilebilecek. Bu miktarın şimdiye dek yaklaşık yüzde 55’i dolaşıma dahil edilmiş. Başka bir ifadeyle dolaşımda şu anda neredeyse 655 milyon kadar TVK coin bulunuyor.

TVK coin

TVK Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 TVK coin [mcryptocoin=”TVK” currency=”TRY” realtime=”on”] TL’den işlem görüyor. TVK coin fiyatı son 24 saat içerisinde [mcryptocoin=”tvk” info=”change” realtime=”on”] değişim gösterdi. TVK coin’in  son 24 saatteki işlem hacmi ise [mcryptocoin=”TVK” info=”volume” realtime=”on”] dolar, toplam piyasa değeri ise [mcryptocoin=”TVK” info=”marketcap” realtime=”on”] dolar seviyesinde.

TVK Coin Kaç Dolar?                               

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 TVK coin [mcryptocoin=”TVK” currency=”USD” realtime=”on”] dolardan işlem görüyor. 2021 yılının aralık ayı itibariyle TVK coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 1.15 dolarla kaydetti. Bununla birlikte TVK coin yılın en düşük seviyesini ise 0,046 dolarla belirledi.

TVK Coin Nasıl Çalışmaktadır?

TVK coin, bir tür NFT piyasası olarak işlev gösteren Terra Virtua platformunda kullanılan bir kripto paradır. Bu platform NFT alanında işlemlerde bulunmak isteyen kullanıcılara hizmet verecek yenilikçi bir ekosistem meydana getirdi. Bu hizmetin kripto para ekosistemine katkı sağlayıcı sonuçlar doğuracağını ifade etmek gerekiyor. Terra Virtua, kullanıcıların hem çevrimiçi hem de sanal gerçeklik aracılığıyla deneyimlenebilecek dijital sanata sahip olmalarını sağlıyor. Böylece kullanıcıların arkadaşlarıyla dijital varlıkların keyfini çıkarmasına ve topluluk içinde NFT alım satımı yapmasına olanak tanınıyor. Terra Virtua platformu, NFT‘lerin alım satımını mümkün hale getiren bir piyasadır. Üstelik burada NFT’leri artırılmış gerçeklikle birlikte kullanmak da mümkün. Bunun için bir mobil uygulama bulunuyor. NFT’leri 3D ortamlarda görüntülemek için ise bir PC uygulaması bu ekosistemde yer alıyor.

TVKCoinn

TVK Coin Nasıl Satın Alınır?

TVK coin satın almak için Binance, Gate.io, KuCoin, Uniswap ya da Paribu borsaları kullanılabilir. Dünyanın en büyük borsalarından Binance USDT, BUSD ve BTC ile TVK alım satımına olanak veriyor.

Yazar: Ömer Uçar

TCMB’nin Kripto Varlıklara İlişkin Yönetmeliği Ne İfade Ediyor – Soru ve Cevaplar

Türkiye 16 Nisan sabahına 31456 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndan (“TCMB”) “Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik” (“Yönetmelik”) ile uyandı. Biz de, Yönetmelik’in neleri düzenlediğine ilişkin akla gelen soruları yanıtlamaya çalıştık. 1. Bu Yönetmelik ne ifade ediyor, kripto para alım-satımı yasaklandı mı? Hızlı cevap: Hayır. Genel anlamda, Yönetmelik 6493 sayılı Ödeme ve Menkul ...

Bağlantıyı kopyala