Bitcoin (BTC) $ 62,322.70 0.85%
Ethereum (ETH) $ 2,422.80 1.30%
BNB (BNB) $ 562.91 1.34%
Solana (SOL) $ 144.06 1.34%
XRP (XRP) $ 0.532435 1.08%
Cardano (ADA) $ 0.35482 0.10%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109784 0.00%
Al veya Sat Paribu

Hindistan Merkez Bankası Bu Kez Stablecoin’ler için Konuştu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Hindistan ve kripto para birimleri arasındaki belirsizlik devam ediyor. Ülke, başta kripto para birimlerini yasaklama yoluna giderken, şimdilerde düzenleyici bazı yasalar yürürlüğe koyma peşinde. Diğer yandan Hindistan Merkez Bankası da zaman zaman yaptığı açıklamalarla sektöre dair fikirlerini dile getiriyor. Hindistan Merkez Bankası, bu kez de stablecoin‘ler hakkında bazı açıklamalar yaptı.

Hindistan Merkez Bankası Stablecoin’ler Konusuna Değindi

Hindistan Merkez Bankası, kripto para birimleriyle ilgili endişelere sahip. Yeni çıkan haberlere göre, bu kez hedefte stablecoin’ler var. Kurum, stablecoin’lerle ilgili şüpheci bir bakış açısına sahip. Öyle ki banka, ABD doları ya da diğer yabancı para birimlerine sabit stablecoin’lerin Hindistan rupisini zayıflatacağını düşünüyor. Hatta iddiaya göre bu şüpheler, hükümet ile de paylaşıldı. Buradaki ana endişe, yakın gelecekte şirketlerin ya da trader’ların stablecoin kullanmaya başlaması. Banka ayrıca stablecoin’lerin kabul edilmesiyle birlikte, döviz dalgalanmaları üzerindeki etkisinin azalacağını düşünüyor.

hindistan merkez bankasi bu kez stablecoinler icin konustu 2

Bir diğer öne çıkan nokta da bazı borsalardaki stablecoin mevduatlarının yüksek faiz oranları getirmesi. Yatırımcıları cezbeden bu detay, merkez bankası için olumsuz bir etki oluşturabilir.

Kripto para birimlerine ve stablecoin’lere çok da sıcak bakmayan banka, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) için hükümete kısa süre önce bir teklif göndermişti. Ülkede CBDC adına çalışmalar devam ediyor.

Yazar: Hazal Orta

Coinbase, Müşteri Verilerini Sattığı İddiasını Yalanladı

Kripto para borsası Coinbase, kripto para piyasalarında yaşananlardan dolayı zor günler geçiriyor. Son olarak kullanıcı verilerini sattığı iddia edilen Coinbase, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafazasının tescilli “tarihi coğrafi izleme verilerini” kullanıcıların kripto işlem geçmişlerine göre izlemek ve tanımlamak için kullandığına dair bir raporu yalanladı. Coinbase, Müşteri Verilerini Sattığı İddiasına Yanıt Verdi The Intercept tarafından yapılan ...

Bağlantıyı kopyala