Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

Bankalar İçin Durum İyiye Gidebilir Mi?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto Bülten’in yeni bölümü yayınlandı. Kripto Bülten‘de bu hafta Donald Trump’ın kriptoyu tehlikeli olarak nitelendirmesinden, El Salvador’un 21 Bitcoin daha almasına kadar birçok önemli gelişme yaşandı.

Nelerden Bahsedildi?

-Kripto para konusunda ilk günden beri sürdürdüğü tavrını hâlen devam ettiren eski ABD başkanı Donald Trump, son olarak yine kripto konusunda bir yorumda bulundu. Eski ABD Başkanı Donald Trump, eşi Melania Trump’ın yakın zamanda duyurulan NFT platformu hakkında olumlu şeyler söylemesine rağmen, kripto para birimlerinin hayranı olmadığını bir kez daha tekrarladı. 

-Bitcoin’i yasal olarak kabul eden El Salvador, Bitcoin alımlarına da devam ediyor. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Twitter üzerinden, ülkenin yeniden Bitcoin satın alımı yaptığını açıkladı. Bu doğrultuda ülke, hazinesine 21 Bitcoin (BTC) daha eklemiş oldu.

-Uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu,, kısa süre önce stablecoin’ler hakkında bazı yorumlar paylaşmıştı. Şimdi ise Fitch Ratings, Türkiye’deki kur düşüşü ve bunun, Türk bankalarına etkisi ile ilgili açıklamalar yaptı. Kuruma göre, düşüş devam eder ve azalan dolarizasyon sürdürülebilir olursa, Türk bankaları için durum pozitif olacak. Fakat diğer yandan Fitch, duyurulan programın kapsamının, etkisinin ve uygulamasının belirsiz olduğuna da dikkat çekti.

-Bankalar, dijital defter teknolojisi için yeni uygulamalar ararken, bir haber de JPMorgan ve Siemens cephesinden geldi.  ABD bankacılık devi JPMorgan Chase, Alman sanayi grubunun ödemeleri için bir Blockchain sistemi geliştirmek üzere Siemens ile ortaklık kurdu.

Yazar: Sena Karakılıç

Savunma Sanayii’ne blokzincir dokunuşu: Gebze Teknik Üniversitesi’nden çığır açan proje

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) öğrencileri, blokzincir teknolojisini robotlara entegre eti. Böylece blokzincirin kripto alanı dışında bir yeni kullanım alanı ortaya çıktı. Çalışmanın başındaki isim olan GTÜ BlockChain Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Selçuk Topal, projenin özellikle savunma sanayiinde kullanılarak güvenliğin üst düzeye çıkarılabileceğini söyledi. Bu proje ile ürün gizliliği, kalite kontrolü ve özel üretim sırları teknolojinin ...

Bağlantıyı kopyala