Bitcoin (BTC) $ 61,984.61 0.28%
Ethereum (ETH) $ 2,417.55 0.82%
BNB (BNB) $ 564.77 2.28%
Solana (SOL) $ 143.21 0.69%
XRP (XRP) $ 0.531583 0.62%
Cardano (ADA) $ 0.350756 0.39%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109651 1.62%
Al veya Sat Paribu

Ethereum Gas Ücretlerini Düşürmeyi Hedefleyen Projeler

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Merkeziyetsiz finans (DeFi) sektörünün son dönemdeki başarısı, kripto para ve Blockchain alanının öne çıkan noktalarından biri oldu. Bununla birlikte, milyonlarca insanın bu protokollere akın etmesi, merkeziyetsiz uygulamaların (dApps) yaklaşık yüzde 75’ini barındıran Ethereum ağı üzerinde muazzam bir baskı yarattı. Sonuç olarak ise GAS ücretlerini hepimiz biliyoruz.

Projeler Ethereum GAS Ücretini Düşürmek İstiyor

Daha fazla yatırımcı DeFi’de şansını denedikçe, GAS ücretleri tavan yapıyor ve bu çoğu kullanıcı için merkeziyetsiz uygulamalarla uğraşmayı zor hale getiriyor. Devam eden NFT ve Metaverse çılgınlığı ise ağı daha da tıkamış durumda. Durum böyle olunca da yeni nesil projeler bu sorunu çözmeye odaklanıyor. Bugün sizlerle bu projelere odaklanacağız.

ethereum gas ucretlerini dusurmeyi hedefleyen projeler3

Arbitrum  

Arbitrum, Ethereum ağı içindeki işlem hacmini hızlandırmak için Off-Chain Labs tarafından geliştirilen bir layer – 2 ölçekleme çözümü olarak karşımıza çıkıyor. Ağustos 2021’de başlatılan proje, Ethereum katılımcılarına işlemleri zincir dışından hızlı halletme ve ekonomik anlamda daha verimli bir hale getirmeyi hedefliyor.

ethereum gas ucretlerini dusurmeyi hedefleyen projeler 2

Polygon

Daha önce Matic olarak bilinen Polygon, Ethereum tabanlı Blockchain ağları geliştirmek ve bunları birbirine bağlamak için ortaya çıkan bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Optimize edilmiş Ethereum örneklerinin oluşturulması için geliştiricilerin ihtiyaç duyduğu tüm önemli araçları ve bileşenleri kullanıcılara sunuyor. Ayrıca, Ethereum’un güvenliği ile birlikte geliştiriciler için esneklikte önemli iyileştirmeler sunuyor.

ethereum gas ucretlerini dusurmeyi hedefleyen projeler 53

Cartesi 

Popüler Ethereum Blockchain ağı için ölçekleme çözümleri arasında öne çıkan bir diğer örnek ise b projesi. İlginç bir şekilde Cartesi, ölçeklenebilirlik ve yüksek işlem ücretleri konularını ele almaktan çok daha fazlasını yapıyor. Cartesi’nin Layer – 2 çözümü, eski teknoloji ve yazılım yığınlarıyla ortaya çıkan uyumluluk sorunlarının çözümü için de çalışıyor.

Bonus: XDai Chain

En iyi Ethereum Layer 2 ölçeklendirme çözümleri arasında kesinlikle xDAI Chain de yer alıyor. Projeyi temel olarak, işlemleri daha hızlı ve daha düşük maliyetlerle destekleyen, Ethereum’a dayalı bir yan zincir olarak tanımlayabiliriz. xDAI Chain, kullanıcıların yerel xDAI token’larını doğrulayıcı olmak için ağ üzerinde pay olarak yerleştirmelerine yardımcı olmak için bir Hisse Kanıtı (PoS) konsensüs mekanizması kullanıyor. Diğer bir önemli detay ise xDAI token’ının aslında bir stablecoin olmasıdır. 

Yazar: Cem Arslan Kurt

ABD Adalet Bakanlığı, Credit Suisse ve UBS’i Araştırıyor

Bir süredir zor zamanlar geçiren Credit Suisse, geçtiğimiz haftalarda dünyanın en büyük bankalarından birisi olan UBS tarafından satın alınmıştı. Konu hakkında bilgi sahibi olan kişilerin aktardığı bilgilere göre ABD Adalet Bakanlığı, Credit Suisse ve UBS hakkında soruşturma başlattı. Credit Suisse ve UBS İçin ABD Adalet Bakanlığı Soruşturma Başlattı Konu hakkında bilgi sahibi olan kaynaklar tarafından ...

Bağlantıyı kopyala