Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Sahte MetaMask Token’ı 1.8 Milyon Dolar Çaldı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto paralar küresel olarak bilinirliğini artırdıkça dolandırıcılarında ilgisi bu alana kaymaya başladı. Özellikle 2021’de kripto para dolandırıcıları 9.8 milyar dolarlık varlık çaldı. Son olarak artan popülaritesinin mağduru olan şirketlere MetaMask da katıldı. Öyle ki MetaMask Token adlı bir sahte proje, 1.8 milyon dolarlık Ethereum’u çaldı.

tarayici cuzdani metamask nft destegi ekliyor 1

Sahte MetaMask Token’ı ile 1.8 Milyon Dolar Çaldılar

Sahte bir MetaMask token’ı, yatırımcıları 1.8 milyon doların üzerinde dolandırdı. Bilgisayar korsanları, DEXTools uygulamasının ön ucuna akıllı sözleşme ekleyerek, yatırımcıların token’ın doğrulandığına ikna etti.

Bu dolandırıcılık türü genellikle “bal küpü” olarak isimlendirilmekte. Kullanılan yöntem ise kullanıcıların yalnızca token etkileşimlerini yöneten akıllı sözleşmeleri ile satış yapmalarının engellenmesi olarak tanımlanıyor.

Sahte MetaMask tokeni söz konusu olduğunda, dolandırıcı akıllı sözleşmeyi 1 milyon dolar değerinde likidite alınıp satılıncaya kadar bekleyecek ve ardından sahiplerinin satış yapmasını engelleyecek şekilde programlamış görünüyor.

Sahte MetaMask token’ı, tatil sezonunda kripto alanına giren üçüncü büyük dolandırıcılık olarak kayda geçmiş durumda. 

Son olarak kısa bir süre önce Binance Smart Chain projesi MetaSwapMGHAS‘ın kullanıcıların 1.100 BNB çaldığını da hatırlatalım.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Jump Crypto, Solana Ağını Yenilemek İçin Yeni Planını Açıkladı

Geçtiğimiz günlerde Solana ekosistemine ait sıcak cüzdanlardan kullanıcıların varlıkları çekilmişti. Son zamanlarda zor günler geçiren Solana ağının kaynak kodlarında kritik bir açık tespit edilmişti. Bu kez Jump Crypto, Solana için yeni bir doğrulayıcı oluşturacağını duyurdu. Jump Crypto, Solana İçin Kollarını Sıvadı Yakın zamanda gerçekleştirdiği güncelleme ile duraklama sorununu çözen Solana ağı, yaşadığı sorunları kökten çözmeye çalışıyor. ...

Bağlantıyı kopyala