Bitcoin (BTC) $ 62,424.73 0.37%
Ethereum (ETH) $ 2,439.39 1.16%
BNB (BNB) $ 564.95 0.57%
Solana (SOL) $ 145.41 1.75%
XRP (XRP) $ 0.533831 0.63%
Cardano (ADA) $ 0.350741 0.19%
Dogecoin (DOGE) $ 0.11063 1.43%
Al veya Sat Paribu

Meksika Merkez Bankası, 2024’te CBDC Çıkarmayı Planlıyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Son zamanlarda gelişen teknoloji ile beraber her geçen gün daha fazla ülkenin, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) yayınlamak istediğini duyuyoruz. Bugün Meksika Hükümeti, resmi Twitter hesabı üzerinden, Meksika Merkez Bankası’nın yaklaşık iki yıl içinde dijital para birimi (CBDC) çıkarma niyetinde olduğunu paylaştı.

Meksika Merkez Bankası, 2024 Yılında CBDC Çıkarmayı Hedefliyor

Merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) son zamanların en çok dikkat çeken konuları arasında yer alıyor. Birçok ülke CBDC çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kez bir haber de Meksika Hükümeti‘nin Twitter paylaşımı ile beraber geldi. Meksika Hükümeti resmi sosyal medya hesabı üzerinden Meksika Merkez Bankası‘nın 2024 yılında kendi merkez bankası dijital para birimini çıkaracağını duyurdu.

Meksika’nın genel olarak kripto ve dijital para birimlerine olan yaklaşımlarını hatırlamakta fayda var. Örnek verecek olursak eğer Meksika Merkez Bankası Başkanı Alejandro Diaz de Leon da Bitcoin‘i hakkında gelişmiş itibari paradan ziyade bir takas aracı olarak değerlendirdi.

Ayrıca Meksika merkezli kripto para borsası Bitso, sınır ötesi ödemeler için Circle entegrasyonunu duyurduğunu da hatırlatalım.

Yazar: Sena Karakılıç

Vitalik Buterin, Terra Ekibinin Piyasa Manipülasyonu Yaptığını Belirtti

Bitcoin’in ardından piyasa değeri bakımından en büyük kripto para birimi olan Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, Terra Luna ekibi hakkında açıklama yaptı. Buterin açıklamasında Terra Luna ekibinin yerel kripto para biriminin değerini desteklemek için piyasayı manipüle etmeye çalıştığını iddia etti. Vitalik Buterin’den Terra Luna Açıklaması Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin, Terra Luna ekibi hakkında ...

Bağlantıyı kopyala