Bitcoin (BTC) $ 62,241.68 1.80%
Ethereum (ETH) $ 2,425.65 2.10%
BNB (BNB) $ 560.83 2.35%
Solana (SOL) $ 144.35 4.27%
XRP (XRP) $ 0.534288 2.51%
Cardano (ADA) $ 0.353774 1.82%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10922 1.60%
Al veya Sat Paribu

PayPal Kendi Stablecoin’ini Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto paralar gün geçtikçe daha fazla alanda kendine yer buluyor. Özellikle Visa ve MasterCard gibi küresel şirketler kripto sektörüne hızla adım atarken bir PayPal‘da bu alana yatırım yapan şirketler arasında yer alıyor. Öyle ki PayPal kendi stablecoin projesi üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

PayPal‘ın kripto ve dijital para birimlerinden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Jose Fernandez da Ponte, Bloomberg’e yaptığı bir açıklamada, gerçek uygulama için somut planlar olmamasına rağmen şirketin planları üzerinde ciddi olduğunu belirtti. Bununla birlikte, onaylanması halinde para biriminin gerekli tüm düzenleyici standartları karşılayacağına dair güvence verdi:

“Bir stabilcoin üzerinde çalışıyoruz. Elbette ilgili düzenleyicilerle yakın bir şekilde çalışacağız.”

paypal kripto para ile odeme yapmaya basliyor

Paypal’dan Stablecoin: PayPal Coin

PayPal’ın kendi stablecoin’ini geliştirilmesi, PayPal için birçok avantaj sunuyor. Örneğin şirket, daha değişken ve merkeziyetsiz kripto para birimleri etrafında var olan düzenleyici baskılardan kaçınabilir ve müşterilere cüzdanlarında tuttukları miktarın zaman içinde aynı değere sahip olacağı konusunda garanti verebilir. Ayrıca, lisanslı bir para aktarıcısı olan PayPal‘ın iş modeline de oldukça uygundur.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Brezilya, yurt dışı kripto gelirine vergi uygulayacak

Brezilya, offshore borsalarda tutulan kripto kazançlarına yüzde 15 vergi uygulayacak. Yahoo Finance’in haberine göre Brezilya Senatosu, kripto paraları da içeren yeni gelir vergisi düzenlemesini onayladı. Buna göre Brezilya vatandaşları, uluslararası borsalarda tutulan kripto kazançları için yüzde 15 vergi ödeyecek. Düzenlemeden yabancı borsa ve tek hissedarlı yatırım fonlarından 1.200 dolardan fazla kazanan Brezilyalılar etkilenecek. Brezilya, yeni ...

Bağlantıyı kopyala