Bitcoin (BTC) $ 61,855.57 0.89%
Ethereum (ETH) $ 2,396.01 1.42%
BNB (BNB) $ 560.26 0.47%
Solana (SOL) $ 142.25 1.21%
XRP (XRP) $ 0.533446 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.34808 1.40%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108211 2.09%
Al veya Sat Paribu

TransUnion, Kripto Alanına da Kredi Puanı Getirmek İstiyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto alanı küresel olarak hızlı bir büyüme içerisine girdi. Gelişen sektör dinamiklerine ek olarak kredi hizmetlerini piyasaya sürmeye hazırlanan şirketlerin sayısı da bir hayli fazlalaşmış durumda. Amerika merkezli kredi raporlama şirketi TransUnion ise kripto kredi alanına kredi puanları getirmeye hazırlanıyor.

Sürecin bir parçası olarak Blockchain şirketleri, bu yeni çalışma ile kullanıcılara kredi verirken tüketicilerin kredi puanlarına erişebilecek.

transunion kripto alanina da kredi puani getirmek istiyor2

TransUnion Kripto Kredileri için Kredi Puan Hizmeti Verecek

TransUnion, kripto para ödünç verme işlemleri için kredi verisi kontrolleri için ky0x Dijital Pasaport hizmetini kullanmak için güvenlik ekibi Spring Labs ile ortaklık kurdu. Spring Labs’in ky0x Dijital Pasaportu, müşterinizi tanıyın ve kara para aklamayı önleme (KYC/AML) kontrollerini içeren kimlik doğrulama protokollerinin yürütülmesini üstelenecek.

TransUnion‘ın ABD Bölge Başkanı Steve Chaouki‘ye göre, kripto kredilerine kredi puanları getirmek, ana akım kuruluşların daha fazla katılımını teşvik edecek. Her iki şirket de yıl sonundan önce Dijital Pasaportta kredi puanlama sistemine sahip olmayı planlıyor.

Diğer taraftan, kripto kredi platformlarının Amerika Birleşik Devletleri’ndeki eyalet ve federal düzenleyiciler tarafından inceleme altına alındığını hatırlatalım. Ekim 2021’de, kripto kredi şirketleri olan Nexo ve Celsius, New York Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma ile inceleme altına alındı.

Yazar: Cem Arslan Kurt

OVR CEO’sundan Türk Kullanıcılara Övgü ve OVR’nin Türkiye Planları

Ülkemizde yakından takip edilen şirketlerden birisi olan OVR CEO’su önemli açıklamalarda bulundu. OVR CEO’su Davide Cuttini, OVR, Ninja Squad NFT ve OVR coin hakkında konuşurken, Türkiye planlarına dair sorularımızı da yanıtladı.  BTCHaber olarak medya partneri olduğumuz Paris Blockchain Week Summit 2022’den Blokchain dünyasına dair yeni gelişmeleri aktarmaya devam ediyoruz.  Son dönemde metaverse alanında sunduğu projelerle ...

Bağlantıyı kopyala