Bitcoin (BTC) $ 61,979.61 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,418.99 0.07%
BNB (BNB) $ 562.89 0.05%
Solana (SOL) $ 143.20 0.67%
XRP (XRP) $ 0.531046 0.33%
Cardano (ADA) $ 0.34943 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108856 0.31%
Al veya Sat Paribu

Hindistan, Bitcoin ve Ethereum ETF’si Başlatmayı Planlıyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Bilindiği üzere kripto para birimlerine olan ilginin artması ile borsa yatırım fonları (ETF) büyük ilgi görüyor. Bu kez Hindistan’dan bir ETF haberi geldi. Torus Kling Blockchain, Hindistan’ın ilk Bitcoin ve Ethereum vadeli işlem ETF’sini başlatmak için India INX ile ortaklık kurdu.

Hindistan Bitcoin ve Ethereum ETF’sini Piyasaya Sürecek

The Economic Times’a göre, Torus Kling Blockchain ve India INX, Hintli yatırımcılara Bitcoin (BTC) ve Ethereum’a (ETH) dayalı ilk vadeli işlem sözleşmelerini sunmak için bir araya geldi. Ayrıca söz konusu olan borsa yatırım fonları (ETF), ABD dışındaki ilk kripto destekli vadeli işlem ETF’si olma özelliğine sahip.

hindistan bitcoin ve ethereum etfsi baslatmayi planliyor 2

Detaylandırmak gerekirse; Torus Kling Blockchain 24 saat likidite sağlayarak, India INX’in likidite sağlayıcısı olacak. Bunun yanında ETF, Torus’un dağıtım ekibi aracılığıyla dağıtılacak. Ayrıca, düzenleyiciler onay verdikten sonra, yeni ortaya çıkan kripto varlıklara dayalı ETF‘ler, Hindistan mevzuatına tam olarak uygun şekilde oluşturulacak.

Hindistan hükümeti henüz kripto para birimleri için bir yasak uygulamadı. Bunun yanında yasaklama yasa tasarısını ileri bir tarihe ertelediğini de hatırlatalım.

2021 yılında yapılan ETF başvurularına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Yazar: Sena Karakılıç

Avalanche (AVAX) Nedir?

Artan talep nedeniyle Ethereum ağı tıkanıklık yaşadığında, kullanıcılar alternatif ağlar arayışına girişmişlerdi. Üçüncü nesil bir blok zinciri olarak Avalanche’ın ekosistemi genişliyor ve kullanıcı tabanı giderek artıyor. Bu yazıda Avalanche’ın ne olduğuna, nasıl çalıştığına ve geleneksel blok zincirlere kıyasla avantajlarının neler olduğuna odaklanacağız. Avalanche (AVAX) Ne Zaman Çıktı? Eylül 2020’de piyasaya sürülen ana ağıyla Avalanche, güçlü ...

Bağlantıyı kopyala