Bitcoin (BTC) $ 61,984.61 0.28%
Ethereum (ETH) $ 2,417.55 0.82%
BNB (BNB) $ 564.77 2.28%
Solana (SOL) $ 143.21 0.69%
XRP (XRP) $ 0.531583 0.62%
Cardano (ADA) $ 0.350756 0.39%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109651 1.62%
Al veya Sat Paribu

Sotheby’s, Yeni Müzayedede BTC, ETH, USDC Kabul Edecek

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Ünlü müzayede evi Sotheby’s, Temmuz 2021’de kripto para biriminde 12,3 milyon dolara bir elmas satmıştı. Şimdi ise daha büyük oynuyor. 277 yıllık müzayede evi, The Enigma isimli nadir bir elmasın satışı için Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve USDC kabul edecek.

Sotheby’s; BTC, ETH, USDC ile Elmas Satacak

Kripto ve Blockchain dünyasıyla yakından ilgili olan yerlerden biri de müzayede evleri. Bunların başında 277 yaşındaki Sotheby’s geliyor. Müzayede evi son yaptığı açıklamada, açık artırmaya çıkacak olan siyah bir elmasın farklı kripto paralarla alınabileceğini söyledi. Müzayede evinin bu kararında Temmuz 2021‘deki başarılı satış etkili oldu.

Hatırlayacağınız gibi, Hong Kong‘da tek lotluk bir satış sırasında anonim bir alıcı The Key 10138 isimli 101,38 karatlık bir pırlantaya 12,3 milyon dolar değerinde kripto para ödemişti.

Konuyla ilgili konuşan Sotheby’s mücevher uzmanı ve Londra’daki satış müdürü Nikita Binani şunları söyledi:

“Bu satış, güçlü kripto para topluluğu göz önüne alındığında piyasaya liderlik etme çabalarımızın bir devamı. Onları bu elmasa çekebileceğimizi umuyorum”

sothebys yeni muzayedede btc eth usdc kabul edecek 2

Şimdi The Enigma satışa çıkacak. Dubai, Los Angeles ve Londra’da sergilenen elmasın kripto ile satın alınması durumunda işlemler Coinbase Commerce tarafından gerçekleştirilecek.

Sotheby’s yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“Bu boyutta bir siyah elmasa sahip olmak son derece nadir görülen bir durumdur ve kökenleri gizemle örtülüdür. Onun ya meteorik bir çarpmadan ya da Dünya ile çarpışan elmaslı bir asteroitten ortaya çıktığı düşünülüyor”

Önceki elmas açık artırmasında BTC ve ETH ile teklif almıştı. Bu kez açık artırmaya USDC de eklendi.

The Enigma, 3-9 Şubat tarihleri arasında tek lotlu çevrimiçi satışla açık artırmaya çıkarılacak.

Yazar: Hazal Orta

Bloomberg analisti Bitcoin ETF için muhtemel adımları sıraladı

Kripto para piyasaları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF başvurularına vereceği cevabı beklerken sektörden önemli isimler yeni detaylar aktarmaya başladı.  Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, şirketlerin son adımlarını attığını ve önümüzdeki güne kadar başvuru belgelerindeki revizyonların tamamlanmasını beklediğini belirtti. Balchunas’a göre S-1 başvuruları yoluyla sunulacak olan değişiklikler Türkiye saatiyle 16.00’a kadar ...

Bağlantıyı kopyala