Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

PlayStation’ın Babası Ken Kutaragi Metaverse ile ilgili Konuştu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Dünyanın önde gelen oyun konsolu PlayStation, Ken Kutagari imzası taşıyor. Kutagari, tüm dünyada PlayStation’ın babası olarak biliniyor. PlayStation için önemli olan Kutagari’ye, günden gününe büyüyen metaverse ile ilgili düşünceleri soruldu.

PlayStation’ın Mucidi: Metaverse Anlamsız

PlayStation’ın mucidi Ken Kutagari, metaverse’e dair soruları yanıtladı. Metaverse, özellikle sosyal medya devi Facebook’un ismini Meta olarak değiştirmesiyle önemli bir ivme kazandı. Şimdilerde iyiden iyiye ilgi çekici hale gelen metaverse için Kutagari ise çok da pozitif düşünmüyor. Sony Interactive Entertainment’ın eski CEO’su Ken Kutaragi, metaverse’i anlamsız bulduğunu söyledi.

playstationin babasi ken kutaragi metaverse ile ilgili konustu

Yakın zamanda Bloomberg’e bir röportaj veren 71 yaşındaki Kutagari şunları söyledi:

“Gerçek dünyada olmak çok önemli, ancak Metaverse sanal dünyada yarı gerçek yapmakla ilgili ve bunu yapmanın amacını anlayamıyorum. Gerçek benliğin yerine cilalı bir avatar olmayı mı tercih edersin? Bu aslında anonim mesaj panosu sitelerinden farklı değil”

Ayrıca ünlü isim sanal gerçeklik başlıklarının da hayranlı olmadığını söyledi.

Her ne kadar Kutagari böyle düşünse de diğer şirketler ve yöneticiler böyle düşünmüyor. Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi Grayscale, önümüzdeki birkaç yıl içinde kavramın 1 trilyon dolardan fazla değerleneceğini öngörüyor. Yatırım devi, Metaverse potansiyelinin yalnızca oyun sektörüyle bağlantılı olmadığını, çok ötesine uzandığını da söylüyor.

Diğer yandan Bank of America stratejistlerinden Haim İsrael de metaverse konusunda iyimser. Israel’e göre, belirli koşullar sağlandığında metaverse için kitlesel benimsemeye başlayacak.

Yazar: Hazal Orta

Portekiz, Kripto Vergilendirmesinde Geri Adım Atıyor

Kripto dostu ülkeler arasında yer alan Portekiz geçtiğimiz günlerde kripto vergilendirme açıklamalarıyla gündeme gelmişti. Portekiz’in maliye bakanı tarafından yapılan vergilendirme açıklaması sonrasında Portekiz’den geri adım geldi. Portekiz, Kripto Vergilendirmesini Reddetti Geçtiğimiz günlerde Portekiz Maliye Bakanı Fernando Medina, kripto varlıkların yakın gelecekte vergilendirilebileceğini açıklamıştı. Medina’nın bu açıklaması öncesinde Portekiz pek çok yatırımcı ve kripto şirketi tarafından ...

Bağlantıyı kopyala