Bitcoin (BTC) $ 62,124.64 0.20%
Ethereum (ETH) $ 2,428.49 0.33%
BNB (BNB) $ 562.80 0.12%
Solana (SOL) $ 144.13 0.34%
XRP (XRP) $ 0.530968 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.349591 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10938 0.01%
Al veya Sat Paribu

Güney Kore Merkez Bankası CBDC Testinin İlk Aşamasını Tamamladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Güney Kore Merkez Bankası, 2020 yılından beri bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) pilot projesi oluşturmak için çalışıyor. Güney Kore Merkez Bankası, yayınladığı bir rapora göre; Aralık 2021’de merkez bankası dijital para birimi (CBDC) pilot projesinin ilk aşamasını tamamladı.

Yayınlanan raporda, ilk aşamanın simülasyon ortamında üretim, yayınlama ve dağıtım dahil olmak üzere bir CBDC‘nin temel işlevlerini test ettiği belirtildi. CBDC‘nin test koşulları altında normal çalıştığı sonucuna varıldı. Banka, CBDC’nin gerçek bir ortamda bu kadar etkili çalışıp çalışmayacağını doğrulamak için daha fazla deney yapılması gerektiğini söyledi.

Güney Kore Merkez Bankası CBDC Testinin İkinci Aşaması Haziran’da

Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları giderek artan bir şekilde merkez bankası dijital para birimi (CBDC) araştırıyor. Güney Kore Merkez Bankası da bu alanda çalışmalar yürütenler arasında yer alıyor.

kore merkez bankasi cbdc testinin ilk asamasini tamamladi 2

Güney Kore Merkez Bankası’nın CBDC‘nin ilk aşama sonuçlarına dayanan raporunda; bankanın çevrimdışı ödemeler gibi diğer işlevleri uygulamayı ve kişisel bilgi koruma geliştirme teknolojilerini eklemeyi araştırmayı planladığını söyledi.

İkinci aşamanın 2022 yılının Haziran ayında tamamlanmasının ardından banka, projenin kapsamlı bir değerlendirmesini yapmayı ve finansal kuruluşlarla işbirliği içinde kullanılabilirlik deneylerini sürdürmeyi planlıyor.

Yazar: Sena Karakılıç

Monero (XMR) Kaç TL?

1 Monero ne kadar, 1 Monero kaç TL? 1 XMR kaç TL’ye karşılık geliyor? Anlık Monero (XMR) fiyat bilgisine ve Monero ile ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz. Monero Grafiği XMR/TL Fiyat Dönüştürücü Monero Nedir? Monero, 2014’de açık gizlilik özelliğini benimseyen açık kaynaklı kripto paradır. Normal şartlar altında blockchain ağları, tüm işlemleri en ufak ...

Bağlantıyı kopyala