Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

Tayland, Kripto Para Kullanımını Yasaklamayı Planlıyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Tayland Bankası (BOT), ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Tayland Maliye Bakanlığı (MOF) ortak bir basın açıklamasında, kripto para birimlerinin ödemelerde kullanılmasının ülkenin finans sektörü için bir tehdit oluşturduğunu belirtti. Açıklamaya göre, düzenleyiciler ödemelerde kripto para kullanımını yasaklamayı düşünüyor.

Tayland, Ödemelerde Kripto Para Kullanımını Resmi Olarak Düzenleyecek

Tayland’ın finans sektörü düzenleyicileri bir rapor yayınlayarak, kripto paraların potansiyel olarak finansal istikrar ve genel ekonomik sistemi olumsuz yönde etkileyebileceğini söyledi. 

Yapılan ortak açıklamada, kripto varlıkların ödeme olarak kullanılmasıyla ilgili hizmetleri kapsayacak şekilde işlerini genişlettiklerini söyledi. Söz konusu raporda, bu durumun potansiyel olarak finansal istikrarı ve genel ekonomik sistemi etkileyebileceği belirtildi.

tayland kripto para kullanimini sinirlamayi planliyor 2

Ayrıca kripto para ile ilgili olarak düzenleme yapan bir diğer ülkede Endonezya. Bugün Endonezya Finansal Hizmetler Otoritesi (OJK), kripto varlıklar ile çalışan finans şirketleri için sınırlamalar getirdiğini açıkladı. Endonezya Finansal Hizmetler Otoritesi, finans şirketlerinin dijital varlık ticareti yapma, pazarlama ve kolaylaştırma dahil olmak üzere kripto para birimleri ile ilgili tüm faaliyetleri yasakladı.

Yazar: Sena Karakılıç

Dijital ruble için önemli bir eşik aşıldı

Dijital rublenin hayata geçmesi için önemli bir eşik aşıldı. Rusya parlamentosunun alt kanadı, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projesine onay verdi. Dijital ruble tasarısı Rusya Meclisi’nin üst kanadında görüşülecek. Dijital rubleye ilk onay geldi Rusya Federasyonu Meclisi’nin alt kanadı Duma, dijital ruble tasarısını onayladı. Tasarı şimdi Rusya Federal Meclisi’nin üst kanadında görüşülecek. Burada onaylandıktan ...

Bağlantıyı kopyala