Bitcoin (BTC) $ 62,513.75 0.53%
Ethereum (ETH) $ 2,443.55 1.31%
BNB (BNB) $ 566.04 0.69%
Solana (SOL) $ 145.39 1.73%
XRP (XRP) $ 0.533877 0.56%
Cardano (ADA) $ 0.351827 0.07%
Dogecoin (DOGE) $ 0.111347 2.02%
Al veya Sat Paribu

Hindistan Başbakanı Narendra Modi’den CBDC Açıklaması

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Hindistan Başbakanı Narendra Modi merkez bankası dijital para birimlerine (CBDC) karşı iyimser yorumlarını yineledi. Narendra Modi önümüzdeki yıllarda CBDC‘ler üzerine çalışmalarına devam ederek ekonomiyi canlandıracaklarına inanıyor.

Modi’ye göre, dijital rupi çevrimiçi ödemeyi daha hızlı ve daha güvenli hale getirecek. Ek olarak, yeni fırsatlar yaratarak ve küresel ekonomiyi güçlendirerek fintech sektöründe devrim yaratabilirler:

“Bu aynı zamanda küresel dijital ödeme sistemlerinin geliştirilmesinde de kolaylık sağlayacaktır.”

narendra modi kripto konusunda isbirligine cagriyor

Hindistan Başbakanı CBDC Konusunda İyimser

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, merkez bankası dijital para birimleri ve bunların ülkenin para ağına sağlayabileceği faydalar hakkında konuştu. Modi, CBDC’nin Hindistan’ın ulusal para biriminin dijital biçimi olacağından, yerel halkın onu nakit olarak değiştirebileceğini belirtti. Ayrıca Hindistan Merkez Bankası tarafından tamamen izleneceğini de ekledi.

Hatırlarsanız bir süre önce Modi, özel kripto para birimlerini kapsamlı bir düzenleyici çerçeveye geliştirmek küresel bir iş birliği kurma konusunda çağrıda bulunmuştu.

Modi’ye göre dijital rupi, çevrimiçi ödemeyi daha hızlı ve daha güvenli hale getirecek. Ek olarak, yeni fırsatlar yaratarak ve küresel ekonomiyi güçlendirerek fintech sektöründe devrim yaratabilir:

“Bu aynı zamanda küresel dijital ödeme sistemlerinin geliştirilmesinde de kolaylık sağlayacaktır.”

Yazar: Cem Arslan Kurt

Bitcoin’deki fiyat hareketliliği Mart ayını solladı

Lider kripto para Bitcoin’de hareketlilik tam gaz devam ediyor. BTC’deki volatilite geçtiğimiz Mart ayında yakalanan en yüksek fiyat seviyesindeki dönemin üzerine çıktı. Traderlar söz konusu hareketliliğin yeni trendlerin oluşması adına olumlu olduğu görüşünde. BTC’nin yeni bir ralliye başlaması için 61 bin dolara tutunması ve 9 Ağustos’tan bu yana aşamadığı 62 bin seviyesinin üzerinde kalıcı olması, ...

Bağlantıyı kopyala