Bitcoin (BTC) $ 62,827.83 1.08%
Ethereum (ETH) $ 2,450.87 1.50%
BNB (BNB) $ 567.80 0.67%
Solana (SOL) $ 146.27 2.39%
XRP (XRP) $ 0.536836 1.25%
Cardano (ADA) $ 0.354024 0.38%
Dogecoin (DOGE) $ 0.112512 2.65%
Al veya Sat Paribu

Güney Kore, NFT ve Metaverse Gözetimini Güçlendirecek

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Son zamanlarda NFT ve metaverse kavramı gündemden düşmüyor. Bu iki kavramın hızlı gelişimiyle birlikte yaşanabilecek olumsuz durumları en aza indirmek için düzenleyiciler, birtakım çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu kez Güney Kore Mali Denetleme Servisi (FSS), NFT ve metaverse kavramları üzerine yoğunlaştı.

Güney Kore Mali Otoritesi NFT ve Metaverse’ü Yakından İzleyecek

Güney Kore Mali Denetleme Servisi’nin (FSS) bugün yayınlanan yıllık çalışma planında, NFT‘ler dahil olmak üzere yeni ticari varlıkların izlenmesinin artırılacağı bilgisi yer alıyor.

guney kore nft ve metaverse gozetimini guclendirecek 2

Güney Kore Mali Denetleme Servisi hızla büyüyen dijital varlık pazarında tüketicilere zarar veren faktörlere karşı önlemler hazırlayacağını söyledi.

Bu ayın başlarında FSS, NFT‘ler ve metaverse gibi gelişmekte olan pazarlardaki işletmelerin ilk halka arzlarının (IPO’lar) doğrulanmasını artıracağını söylemişti. Ayrıca hatırlatmak gerekirse Güney Kore Mali Denetleme Servisi yöneticisi Jeong Eun-bo‘ya 2021 yılında DeFi işletmeleri hakkında da çalışmalar yapmıştı.

Bunun yanında Güney Kore Mali Denetleme Servisi’nin dijital varlıkları kurumsallaştırmak için yeni yasalar üzerinde çalışan devlet kurumları arasında yer aldığını da belirtelim.

Yazar: Sena Karakılıç

Ethereum Classic Twitter Hesabı Askıya Alındı! Cardano Kurucusundan Tepki

Yakın zamanda gerçekleşen Vasil Hard Fork’uyla dikkatleri üzerine çeken Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson son dönemde yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme gelmeye başladı. Son olarak çıkan yeni haberlere göre; bu ayın başlarında Ethereum Classic’in Twitter hesabında yapılan değişikliklerin ardından, Twitter hesabı askıya alındı. 600.000’den fazla takipçisi olan hesabın kısa süre önce askıya alınması, Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson‘un tepkisine yol ...

Bağlantıyı kopyala