Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

Fed, Çalışanlarının Kripto Para Ticareti Yapmasını Yasakladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto para dünyasında hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Özellikle piyasaları tedirgin bir havaya sokan Rusya – Ukrayna gerilimine ek olarak düzenleyici belirsizliği fiyatlardaki dalgalanmayı artırmış durumda. Son olarak Fed’in yeni kadarı da birçok kesin tarafından dikkat çekti. Öyle ki Fed, üst düzey Federal Rezerv yetkililerinin kripto para alım satımı yapmasını yasakladı.

Fed, Çalışanlarının Kripto Para Ticareti Yapmasını Yasakladı

Fed, Üst Düzey Çalışanlarının Kripto Para Ticareti Yapmasını Yasakladı

Kripto paraların küresel olarak düzenlemesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak üst düzey yöneticilerin hisse senedi ve kripto ticareti yapmasını yasaklayan yeni kurallar, akıllara Şubat 2020’de yaptığı bir dizi hisse senedi alım satımının ifşa edilmesinin ardından Ocak ayında istifasını açıklayan eski Fed Yönetim Kurulu Başkanı Richard Clarida‘yı getirdi.

Uzmanlar, Clarida’nın, Covid’in ilk dalgası ve karantinaların ABD’yi vurmasıyla gelmekte olan borsa krizi hakkında içeriden edinilen bilgilerle işlem yaptığından şüpheleniyordu.

Fed’in bu tür bir yasaklamaya gitme sebebinin bu olduğu düşünülüyor.

Yeni kuralların kapsadığı Fed yetkilileri arasında ise Yönetim Kurulu üyeleri; Federal Rezerv Bankalarında Başkanlar, birinci başkan yardımcıları ve araştırma direktörleri, Kurul bölüm müdürleri; ve Sistem Açık Piyasa Hesabı yöneticileri veya müdür yardımcıları yer alıyor.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Bitcoin (BTC) için üç veriye göre çanlar çalıyor, düşüş kapıda mı?

Bitcoin’in son günlerdeki değer kaybı, analistlerde kripto para piyasasının hali hazırda zirveye ulaştığına dair endişelere yol açtı. BTC fiyatı son bir günde yüzde 2,25 düşerek Mart ayında kaydedilen 73.835 dolarlık rekorun yüzde 16 altına indi. Haziran ayındaki bu düşüş, uzmanların Bitcoin’in önemli bir fiyat düzeltmesinden önce zirve yapıp yapmadığını sorgulamasına neden oldu. Capriole Investments’ın kurucusu ...

Bağlantıyı kopyala