Bitcoin (BTC) $ 62,247.68 0.09%
Ethereum (ETH) $ 2,431.16 0.39%
BNB (BNB) $ 563.70 0.13%
Solana (SOL) $ 144.62 0.44%
XRP (XRP) $ 0.531464 0.14%
Cardano (ADA) $ 0.35035 1.15%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109667 0.04%
Al veya Sat Paribu

Belçika Bankaları, Kripto Para İşlemlerini Takip Ediyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto para birimleriyle ilgili birçok ülke, kurum ve kuruluş ne yapacağı konusunda kararsızlığını koruyor. Çoğu ülke konuya ılımlı ama bir o kadar da temkinli şekilde yaklaşıyor. Ülkelerin yanında bankalar da bu konuda ne yapacağını bilemez halde. Belçika bankaları, kârlarının bir kısmını kripto para birimleriyle güvence altına almak isteyen yatırımcıları dikkatle takip ediyor.

Belçika Bankaları Kripto Para Takibinde

Brussel Times‘ın haberine göre, Belçika’nın yerel yayınlarından biri olan De Tijd‘in son yayımlanan sayısında, kârlarının bir kısmıyla kripto para birimi almak isteyen yatırımcıların, bunları, banka hesaplarına aktarmasının biraz zor olduğuna dikkat çekiliyor.

Haber ajansında yer alan habere göre, kripto para danışmanları ve avukatlar, bireylerin her gün kendilerine bankaların hesaplarını bloke ettiğinden şikayet ediyor. Ayrıca bankalar, müşterilerinin, varlıklarının nereden geldiği konusunda da daha fazla bilgi istiyor.

belcika bankalari kripto para islemlerini takip ediyor 2

Kara para aklama ve suçun finansmanına karşı bankalar, giderek daha sıkı hale gelen düzenlemelerle karşı karşıya. Durum böyle olunca, menşei belirsiz olan parayı kabul etmeleri de ağır para cezaları ödemeleri anlamına geliyor. Bankalar da bu durumdan kaçınmak için sıkı bir takip işine girişmiş gibi.

Kripto para birimleri, Belçika’da sınırlı bir gözetime tabi. Bu yüzden bankalar onları şimdilik riskli olarak görüyor.

İddiaya göre, büyük Belçika bankaları, kripto para platformlarından hesaplarına para aktaran müşterileri takip ediyor. Herhangi bir usulsüzlük şüphesi duymaları halinde bu tür transferleri reddetme hakkı bulunuyor.

Yazar: Hazal Orta

TCMB, İkinci Doğrudan Döviz Müdahalesinin Büyüklüğünü Açıkladı

Kısa bir süre Türk Lirasındaki hızlı değer kaybı üzerine Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), dövize doğrudan müdahale etmişti. Bugün, TCMB tarafından dövize yapılan ikinci müdahalenin detayları paylaşıldı. Yapılan açıklamaya göre TCMB, 3 Aralık’ta yapılan ikinci doğrudan döviz müdahalesinde 844 milyon dolar sattı. Merkez Bankası’nın doğrudan müdahale ile spot piyasaya yaklaşık 700 milyon dolarlık döviz satışı ...

Bağlantıyı kopyala