Bitcoin (BTC) $ 62,078.63 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,422.63 0.09%
BNB (BNB) $ 563.20 0.05%
Solana (SOL) $ 143.84 0.47%
XRP (XRP) $ 0.530615 0.46%
Cardano (ADA) $ 0.350071 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109289 0.53%
Al veya Sat Paribu

Bitcoin Hash Oranı Yükseliyor, Piyasa Çifte Etki Altında

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto madencilerinin cüzdanlarında tutulan token’larda Bitcoin hash oranının önemli bir etkisi var. Araştırmalar buna paralel olarak cüzdanlardaki toplam değerde ciddi düşüş olduğunu gösterdi. Kripto araştırma firması Arcane‘ye göre, bu miktar kasım başında 114 milyar dolardı. Ancak bugün yaklaşık 75 milyar dolara düştü. 

Oslo merkezli firma araştırması kârlılıkların artan hashrate ve düşen fiyatlar tarafından sıkıştırıldığını gösterdi. 

Lider kripto para biriminin 2021‘deki rallisi, binlerce katılımcıyı madenciliğe veya yeni token üretmeye çekmişti. 

Bunun sonucunda küresel olarak Bitcoin madencileri tarafından kullanılan hash oranı son altı ayda kabaca dört katına çıktı.

bitcoin hash orani yukseliyor piyasa cifte etki altinda2

Artan hash oranı, madencilik yapanların kazanmasını ve donanım, elektrik ve personel maliyetlerini karşılamasını zorlaştırıyor. Reuters’a göre, bu oran saniyede 200 milyon “terahash” ı geçti.

Artan Bitcoin Hash Oranı Piyasaya Negatif Yansıyor

Amber Group’tan kripto finans kurumsal satış direktörü Justin d’Anethan, maliyetlerin, madencilik yapanların yeni edinilen token’ları tutma veya satma kararlarında önemli bir faktör olduğunu belirtti. Yetkili, “Bunlar kripto alanındaki ilk ve en doğal satıcılardır ve bu nedenle fiyatları kesinlikle etkiler” diye konuştu. 

Bu durumlar, Ukrayna‘daki gerilimler ve Fed‘in sıkılaştırması nedeniyle Bitcoin’in karşılaştığı baskılara katkıda bulunuyor. Amiral gemisi, piyasalarda bir satış dalgasına yakalandığını gösteriyor.

Bu haberin yazımı esnasında Bitcoin 37.100 dolar bandındaki fiyatlarla işlem görüyor.

Yazar: Hasan Selçuk Turan

FTX’ten 122 milyon dolarlık Solana işlemi

Kripto para borsası FTX‘in 122 milyon dolarlık Solana (SOL) token’ı işlemi yaptığı tespit edildi. Borsanın elindeki SOL varlıkları stake ettiği belirtildi. Şirketin bir süre satış yapabileceğine yönelik endişeler ortaya çıkmıştı. FTX’ten yeni Solana adımı SolanaFM’den elde edilen zincirüstü verilere göre FTX ile bağlantılı cüzdanlardan biri 122 milyon dolar değerinde 5,5 milyon SOL stake etti. FTX’in ...

Bağlantıyı kopyala