Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

Hindistan, Kripto Reklam Yönergelerini Yayımladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Hindistan’dan kripto varlıklar ile ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Bu kez Hindistan’dan kripto reklamları ile ilgili bir hamle geldi. Uzun süredir bu konuda araştırmalar yapan Hindistan kripto varlıklarla ilgili reklamlar için yeni yönergeler yayımladı.

Hindistan Kripto Reklam Yönergelerini Sundu

Hindistan Reklam Standları Konseyi (ASCI), kripto varlıklarla ilgili reklamlar için 1 Nisan’dan sonrası için geçerli olacak yönergeleri yayınladı. Söz konusu reklamlar 15 Nisan 2022’den sonra yeni yönergelere uymadıkları sürece kamu malı olarak görünmeyecek.

hindistan kripto reklam yonergelerini yayimladi 2

ASCI, yönergeleri çerçevelemek için “hükümet ve sanal dijital varlık endüstrisi de dahil olmak üzere farklı paydaşlarla” kapsamlı araştırmalar yaptığını söyledi.

Söz konusu yönergeye göre; VDA (kripto varlık) ürünleri ve VDA borsaları veya VDA’ları içeren tüm reklamları belirli kurallara uymak zorunda. Bu kurallara şu şekilde belirtilmiş: “Kripto ürünleri ve NFT‘ler düzenlemeye tabi değildir. Bu oldukça riskli olabilir. Bu tür işlemlerden kaynaklanan herhangi bir zarar için düzenleyici sorunlu değildir.”

Yönergelere göre, tüketiciler bu terimleri yasal düzenlemelere tabi ürünlerle ilişkilendirdiği için “para birimi”, “menkul kıymetler”, “saklayıcı” ve “depozito” kelimeleri VDA ürün veya hizmetlerinin reklamlarında kullanılamaz.

Yazar: Sena Karakılıç

Circle, Blockchain Ağları Arasında USDC Transferine İzin Veriyor

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççılarından birisi olan ve USD Coin’in (USDC) arkasındaki şirket Circle, kullanıcılar için yeni özellikler getirmeye devam ediyor. Şirket tarafından yapılan son açıklamada Blockchain ağları arasında USDC transferi yapılabileceği belirtildi. Circle, USDC Transferini Ethereum ve Avalanche Blockchain Ağları Arasına Getirdi USD Coin’in arkasındaki şirket olan Circle, Ethereum ve Avalanche Blockchain ağları için ...

Bağlantıyı kopyala