Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

Panama’da Kripto Para Yasa Tasarısı için Görüşmeler Başladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Orta Amerika ülkesi Panama’da bir grup milletvekili, kripto para yasa tasarısı için masaya oturdu. Son gelen haberlere göre, Ülkenin Ulusal Meclisinin bir parçası olan Panama Ticaret ve Ekonomik İşler Komisyonu üyeleri, kripto para yasa tasarısı için görüşmeler başladı.

Panama Kripto Para Yasa Tasarısı için Masaya Oturdu

El Salvador‘un Bitcoin’i yasal para birimi ilan etmesinin ardından Panama tarafından da bir regülasyonlar haberi geldi. Tüm dünyada kripto paraların regüle edilmesi konuşulurken, Panama da bu konuşmalarda geri kalmadı. Dün düzenlenen toplantıda iki kripto para yasa tasarısı, milletvekilleri tarafından konuşuldu.

The Block Crypto‘nun haberine göre komite üyelerinin, söz konusu 696 ve 697 numaralı iki yasa tasarısının birleştirilip birleştirilmesi gerekip gerekmediğini tartışmaları ve konuyu tartışılmak üzere daha geniş Ulusal Meclis’e taşınması bekleniyor. 

Meclis, ekim ayında yasa tasarılarının birleştirilmesini incelemek için bir alt komite kurulacağını açıklamıştı.

Burada söz konusu tasarılara da bakmak gerekiyor. 696 yasa tasarısı; kripto para birimlerini, tokenleri, NFT’leri ve blok zinciri teknolojisini düzenleyecek. Bu tasarı, Bitcoin, Ethereum, Tether ve Elrond isimli kripto para birileriyle ile Token 7UT isimli tokenin düzenlenmesini öneriyor.

Bağımsız kongre üyesi Gabriel Silva tarafından tanıtılan 697 yasa tasarısı ise özellikle Bitcoin ve Ethereum‘dan kripto varlık türleri olarak bahseden daha geniş kapsamlı bir yasa. Bu yasa, ülkeyi dijital ekonomi, kripto varlıkları ve internet ile hızlandırmaya odaklanıyor.

Düzenlenen toplantıda milletvekillerinin her biri kendi tasarısını savundu ve gelen soruları yanıtladı. Ancak, herhangi bir tasarının yasalaşması için birkaç adım daha atılması gerekiyor.

Komite, yasa tasarılarını ileri taşımayı kabul edecek olursa, ikinci görüşmenin adresi Ulusal Meclis olacak.

Yazar: Hazal Orta

Polkadot Cephesinden Anlık Mesajlaşma Uygulaması Hamlesi

Blockchain şirketi Polkadot, yeni gelişmelerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Polkadot, kısa bir süre önce yapılan bir dosyalamaya göre, Blockchain tabanlı yeni bir anlık mesajlaşma uygulaması için ticari marka başvurusunda bulundu. Polkadot, Blockchain Tabanlı Mesajlaşma Uygulaması Geliştiriyor Kripto şirketleri son dönemde Blockchain tabanlı başka projelere de yöneliyor. Bu şirketlerden birisi olan Polkadot, kısa bir süre önce ...

Bağlantıyı kopyala