Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

MetaWear, İki Dünya Arasında Moda Köprüsü Kuruyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Son zamanların en popüler kavramlarının başında hiç kuşkusuz metaverse geliyor. Birçok dev kurum ve kuruluş, metaverse’e giriş yapıyor ya da girmenin yollarına bakıyor. Teknolojiden gıdaya, tekstilden eğlenceye tüm sektörlerin yatırım ve girişimlerde bulunduğu metaverse’te, giyim konusunu ise MetaWear çözmek istiyor.

MetaWear: Gerçek Dünya ile Metaverse Arasında Moda Köprüsü

Moda endüstrisi, gerçek dünyada 3 trilyon dolarlık bir değere sahip. MetaWear bu değeri metaverse’e taşımak istiyor. Bu amaçla yola çıkan platform, yatırımlarını gerçek dünya ve metaverse arasındaki moda köprüsünü kurmak için kullanıyor.

MetaWear, metaverse’teki avatarlarını moda devi markaların ürünleriyle giydirmeyi planlıyor.

photo 2022 02 25 21.01.33

Tamamen Türk bir ekiple yola çıkan platformun liderliğini ise Dr. A. Bahadır Yener üstleniyor. Ekip, dünya devlerinin ürünlerini sanal dönüşümle metaverse’e adapte ediyor. Burada yüzde 98,5’lik oranda ayırt edilemez bir gerçeklik sunulduğu söyleniyor.

Kullanıcıların gerçek dünyada satın aldıkları kıyafetlerin bir kopyasına sanal olarak metaverse’te sahip olmalarını sağlayacak olan MetaWear, avatarların bir numaralı alışveriş arkadaşı olmayı hedefliyor.

MetaWear, moda devlerinin ürünlerini metaverse’te sergilemek, satmak ve giydirmek için gerekli anlaşmaları yapmış durumda.

MetaWear’in proje lideri Dr. A. Bahadır Yener, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

“Yüz yıllık moda tasarım mirasını, dijital kullanım için dönüştürüyoruz ancak metaverse sınırsız. Reel dünyanın markaları ve tasarımlarının kullanıcıların hayal ve arzularına yeterli gelmediği noktada yeni bir moda dünyası yaratacağız”

metawear iki dunya arasinda moda koprusu kuruyor 2

MetaWear, metaverse dünyasının ilk Çoklu Platform Moda Alışveriş Merkezinin de sahibi olmasıyla öne çıkıyor. MetaWear Fashion Mall isimli 100 metrekarelik alana sahip AVM’de 197 adet mağaza var.  Bu alışveriş merkezi çoklu dünya desteğine de sahip. Yani burada yapılan bir yatırım, birden fazla metaverse dünyası ile entegre olduğu için yatırımcılarına çoklu evrende var olma imkanı da sunuyor. 

Yazar: Hazal Orta

Kripto Borsası Vauld, Para Çekme İşlemlerini Askıya Aldı

Kripto para ekosisteminde her gün birçok farklı gelişme yaşanıyor. Yatırımcılar gelişen bu olaylara göre yatırımlarını şekillendiriyor. Geçtiğimiz günlerde Singapur merkezli kripto para borsası Vauld, çalışanlarının yüzde 30’unu işten çıkarttığını aktarmıştı. Vauld, bu kez para çekme işlemlerini askıya aldığını duyurdu. Vauld, Para Çekme İşlemlerini Durdurdu Singapur merkezli bir kripto para borsası olan ve Hindistan’da faaliyet gösteren ...

Bağlantıyı kopyala