Bitcoin (BTC) $ 62,249.68 0.08%
Ethereum (ETH) $ 2,430.47 0.74%
BNB (BNB) $ 563.70 0.42%
Solana (SOL) $ 144.43 0.88%
XRP (XRP) $ 0.532305 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.350468 0.54%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109869 0.74%
Al veya Sat Paribu

Binance Rusya’ya Yaptırım İle İlgili Açıklama Yaptı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Rusya’ya yaptırım yapmak konusunda bir açıklama yaptı. Dün, savaşta mağduriyet yaşayan Ukraynalılar için Ukrayna Acil Yardım Fonu başlatan şirket, bugün de Batı’dan gelen yaptırım baskılarına ilişkin bir yanıt verdi.

Hong Kong merkezli medya kuruluşu Forkast, haberinde Binance’ten bir açıklama aldığını bildirdi. Binance, genel olarak Batılı hükümetler tarafından Rusya’ya uygulanan yaptırımlara uyma çabasında olduğunu söyledi.

Habere göre, Binance, “Dünyaca ünlü yaptırım uzmanlarının da dahil olduğu özel bir küresel uyum görev gücü oluşturduk. Masum kullanıcılara yönelik etkiyi en aza indirirken kendilerine yaptırım uygulananlara karşı harekete geçmemizi sağlamak için gerekli adımları atıyoruz.” dedi.

Binance, ayrıca Reuters‘a verdiği demeçte de, yaptırımlarla hedeflenen tüm Rus müşterilerinin hesaplarını engellediğini söyledi. Ancak Ukrayna’nın çağrısına karşılık büyük çaplı Rus kullanıcıları için bir engelleme yapmayacağını bildirdi.

Binance Rusya’ya Yaptırım Talebi Aldı Mı?

Kripto dünyası Ukrayna’daki savaşta yeni bir rol üstlenirken, “Rusya’ya kripto yaptırımı olur mu?” sorusu da akıllara geldi. Washington’daki milletvekillerinin bu konuda çalışma yaptığı daha önce haber olmuştu.

Binance, yaptığı açıklamalarda, kendilerine bu noktada bir talep gelip gelmediğinin bilgisini vermedi.

Öte yandan, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mihailo Fedorov, borsalardan Rusya’daki ve Belarus’taki kullanıcıları engellemelerini istemişti. Bir başka kripto para borsası Kraken adına CEO Jesse Powell da bu isteği geri çevirmişti.

Yazar: Hasan Selçuk Turan

Celsius Network’ün CEO’su, Bitcoin ile İlgili Tahminde Bulundu

Kripto para kredi platformu Celsius Network’ün CEO’su Alex Mashinsky, Bitcoin ile ilgili tahminde bulundu. Alex Mashinsky, Bitcoin‘in 15 Nisan 2022’den önce 140.000 dolar civarında yeni bir zirveye ulaşabileceğini söyledi.  Celsius Network’ün CEO’su Bitcoin ile İlgili Konuştu Celsius Network’ün CEO’su Alex Mashinsky, Kitco News’e konuşan Mashinsky, yatırımcıların Bitcoin’i nakde çevirmeyi amaçladığı için fiyatın 160.000 dolara kadar çıkabileceğini ve ...

Bağlantıyı kopyala