Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

Yellen: Kripto, Rusya’nın Kaçmak için Kullanabileceği Bir Sektör Olamaz

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Şu sıralar Rusya – Ukrayna savaşının tam da ortasındayken ve Rusya, bu nedenle Batılı ülkelerden gelen finansal yaptırımlarla karşı karşıya kalıyor. Durum böyle olunca da Rusya’nın bu yaptırımlardan kaçabilmesi için kripto para birimlerini kullanıp kullanmayacağına dair sorular ortaya çıkmaya başladı. Bu soru, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen‘a da soruldu. Yellen, kripto para birimleri ve Rusya hakkında bazı açıklamalar yaptı.

Yellen, Kripto Para Birimleri ve Rusya İlişkisini Değerlendirdi

Senatodan dört demokrat, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen‘a, Rusya’nın yaptırımlardan kaçabilmek için kripto para birimlerini kullanma potansiyelini sorduğu bir mektup yazdı. Yellen bu soruya yanıt olarak, ABD’nin durumu izleyeceğini söyledi.

Yellen, açıklamasında şu sözlere de yer verdi:

“Yaptırımların nasıl işlediğine bakmaya ve sızıntı olup olmadığını değerlendirmeye devam edeceğiz ve bunları ele alma olanağımız var. Sık sık kripto para biriminden bahsedildiğini duyuyorum ve bu izlenmesi gereken bir kanal. Bu sektör tamamen şeylerden kaçınılabilecek bir sektör değil”

yellen kripto rusyanin kacmak icin kullanabilecegi bir sektor olamaz 2

Bu arada söz konusu dört Senato Demokratı da şöyle sıralanıyor: Elizabeth Warren, Mark Warner, Jack Reed ve Bankacılık Komitesi Başkanı Sherrod Brown.

Dörtlü mektubunda, Hazine Bakanlığı Yabancı Varlık Kontrol Ofisinin kriptonun bu şekilde kullanılmamasını sağlamak için finans kurumları ve diğer ülkelerle birlikte çalışıp çalışmayacağını sormaya davet etti.

Decrypt‘e göre, borsalar ve ABD’de faaliyet gösteren diğer kripto şirketleri ve bireyler zaten federal hükümet tarafından uygulanan yaptırımlara borçlu.

Yazar: Hazal Orta

Cardano, Şubat Ayında Günde 5 Bine Yakın Yeni Cüzdan Ekledi

2022 yılının ikinci ayında Cardano (ADA) blok zinciri hızlı bir şekilde genişlemeye devam ediyor. Bu genişleme ile Cardano cüzdan sayısında da önemli ölçüde bir atış söz konusu. Cardano Blockchain Insights tarafından yayınlanan istatistiklere göre, Cardano cüzdan sayısının Şubat 2022’nin başından bu yana yüzde 3,66 artarak, 1 Şubat’ta 299.241,7’den 24 Şubat’ta 3.101.997’ye yükseldi. Cardano 2022 Yılında ...

Bağlantıyı kopyala