Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

Tencent’in Patent Başvurusunda Metaverse Konseri Detayı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Çin’in teknoloji devlerinin arasında yer alan Tencent’in bazı patent başvuruları ortaya çıktı. Çıkan başvurulara göre Tencent, metaverse endüstrisindeki ilk hamle avantajı için kolları sıvadı ve sanal bir konser patentine başvurdu.

Tencent’in Patent Başvurusunda Metaverse Konseri Hamlesi

Qichacha’nın verilerine göre Tencent, metaverse konseri için bir patent başvurusunda bulundu. Başvuru, sanal bir konser düzenlemek için bir bilgisayar yaklaşımı ve etkileşimli talimatlar içeriyor.

tencentin patent basvurularinda metaverse konseri detaylari 2

Yapılan başvurunun sonucunda Tencent’in bu planlarını nasıl hayata geçireceği, metaverse konserleri hakkında nasıl bir yol izleyeceği ise şimdilik bilinmiyor. Muhtemelen ilerleyen günlerde konuya dair duyurular yapılacaktır. Ancak, şunu da belirtmekte fayda var. Patent başvuruları hemen her gün binlerce şirket tarafından yapılıyor ve alınan patentlerin bir kısmı hiçbir zaman hayata geçirilmiyor. Bu konuda Apple ve Samsung gibi devlerden de örnekler görüyoruz. Tencent ise metaverse planlarıyla ilgili bu patenti nasıl ve ne zaman hayata geçirecek, şimdilik belli değil.

Tencent, NetEase, Baidu ve ByteDance gibi devlerin patent başvurularıyla birlikte metaverse, Çin’de oldukça popüler hale geldi. Yahoo Finance‘a göre, Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi (CNIPA), “metaverse” kelimesini içeren en az 16.000 ticari marka başvurusu aldığını söyledi.

Yazar: Hazal Orta

Kripto Piyasası Dalgalanırken En Çok Düşen Kriptolar

Kripto para sektörü oldukça kritik bir dönemden geçiyor. Terra ekosisteminin çöküşünün yaraları henüz yeni yeni sarılırken bir darbe de FTX‘in iflası ile geldi. Borsanın yaşadığı likidite sorunları sonrası iflasına kadar giden süreçte birçok yatırımcı ve şirket zarar gördü. Doğal olarak bu durum lider kripto Bitcoin (BTC) ve altcoin’leri de etkiledi. Gelin bu hafta yaşanan kriz ...

Bağlantıyı kopyala