Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

Brian Armstrong Kimdir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 3 dk

Paylaş:

Kripto para dünyasının en önemli isimleri arasında yer alan Coinbase‘in CEO’su Brian Armstrong, son dönemde Rusya’ya yapılan yaptırımlar sonrası kripto paraların ne yapacaklarına dair yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme geliyor. Daha öncesinde de ABD’li düzenleyiciler ile sık sık karşı karşıya gelen Armstrong, birçok açıdan radikal açıklamaları ile de tanınıyor. Peki birçok habere özne olan Brian Armstrong kimdir?

Coinbase'in CEO'su Brian Armstrong kimdir
Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong

Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong Kimdir?

1983 yılında California’da doğan Brian Armstrong, anne ve babası mühendis olan ve öğrencilik hayatı oldukça başarılarla dolu olan bir çocukluk geçirdi. Teksas’ta Rice Üniversite’sinden kabul alan Armstrong, 2005 yılında ekonomi ve bilgisayar bilimleri alanında çift lisans yaptı. Ardından 2006 yılında bilgisayar mühendisliği alanında yüksek lisans derecesi aldı.

Bu süreçler sonrası Buenos Aires’te bir yıl geçiren Armstrong, hiperenflasyonun etkilerini birincil elden gördü. Bunun üzerine içerisinde Airbnb ve Deloitte de dahil olmak üzere birkaç iş tecrübesi edinerek gelişimini sürdüren Armstrong, 2012 yılında kripto para birimi meraklılarının bitcoin ve diğer dijital para birimleriyle ticaret yapmalarına olanak tanıyan Coinbase’i kurdu. O dönem kripto para birimlerinin ilk defa geniş kitlelerce benimsenmeye başladığı yıllardı ve birçok kripto para borsası hâlihazırda işlem görüyordu. Ancak spesifik olarak ABD pazarını hedefleyen Coinbase kısa bir süre içerisinde ilgiyi üzerine çekmeyi başardı.

Coinbasein CEOsu Brian Armstrong Kimdir
Coinbase’in 14 Nisan 2021’de Halka Arzı

Şirket 2018’deki bir finansman turunda 8.1 milyar dolar değere ulaştı ve Aralık 2020’de doğrudan bir listeleme yoluyla halka açılmak için SEC’e başvurdu. Nisan 2021’de ise NASDAQ’ta halka arz edildi. Halka arzdan kısa bir süre sonra kripto borsası 100 milyar dolarlık değere ulaşmayı başardı.

Tüm bu hızlı büyümenin ardından oldukça büyük bir servete kavuşan Brian Armstrong, oldukça dikkat çekici manşetlerle de gündeme geldi. Bunlardan belki de en dikkat çekeni CEO’nun 133 milyon dolara bir malikane alması oldu.

Coinbase, Düzenleyiciler ve Brian Armstrong

Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, özellikle ülkelerin kripto çalışmalarını hızlandırması üzerine sık sık gündeme gelmeye devam etti. Özellikle Eylül 2020’de kaleme aldığı Coinbase’i “Misyon Odaklı Şirket” olarak adlandıran ve çalışan aktivizmini ve işyerinde siyasi ve sosyal konuların tartışılmasını engelleyen bir blog yazısı yazmasıyla okların yönü Armstrong’a çevrildi.

O dönemde bu politikadan rahatsız olan Coinbase çalışanları için cömert kıdem tazminatı paketleri sundu ve sonuç olarak altmış çalışan (şirketin o dönemki yüzde 5’i) Coinbase ile yollarını ayırdı.

İlerleyen tarihlerde düzenleyiciler ile sık sık karşı karşıya gelen Brian Armstrong, Bitcoin (BTC) başta olmak üzere kripto paraların ele alındığı ABD Kongresi’ne davet edilmesine rağmen katılmayarak dikkatleri üzerine çekmişti. Ek olarak birçok kez düzenleyicilerin kripto paraları regüle etmekte yetersiz olduğunu belirten Armstrong, yasa tasarıları üzerine de sıkça çalıştı.

Öyle ki 14 Ekim 2021 Coinbase, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki dijital varlıklar üzerinde yeni bir düzenleyici yapılanması için kapsamlı bir teklif dahi sundu. Ancak beklene sonuç alınamadı.

Genel Hatlarıyla Armstrong

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisini yönetmesi ve sahip olduğu oldukça başarılı geçmişiyle kripto dünyasının en etkili kişileri arasında yer alan Brian Armstrong, aynı zamanda Forbes’un etkili insanlar listesinde 60. sırada kendisine yer buluyor.

İçeriğimizin yazımı itibarıyla Coinbase’in yüzde 19’luk hissesine sahip olan 39 yaşındaki Coinbase CEO’su, açıklanan son rakamlara göre yaklaşık 10 milyar dolarlık servete sahip durumda.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Deutsche Bank ve Bitpanda’dan kripto ortaklığı

Deutsche Bank ve Bitpanda, kripto alanında önemli bir ortaklık kurdu. Bu ortaklık sonucunda, Alman yatırımcılar, Bitpanda’da gerçek zamanlı kripto ödemeleri yapabilecek. Bankacılık deviyle Bitpanda’nın kurduğu ortaklık, işlem verimliliğini ve güvenliği artırmayı hedefliyor. İş birliği, Bitpanda’nın Almanya’daki kullanıcılarına önemli bir likidite sağlayacak. Deutsche Bank ve Bitpanda, Alman kripto kullanıcılarına odaklandı Deutsche Bank, Bitpanda’nın altyapısını kullanan Alman ...

Bağlantıyı kopyala