Bitcoin (BTC) $ 62,809.83 1.55%
Ethereum (ETH) $ 2,450.50 2.10%
BNB (BNB) $ 567.17 0.98%
Solana (SOL) $ 146.21 2.82%
XRP (XRP) $ 0.53397 0.57%
Cardano (ADA) $ 0.354393 1.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.111526 2.88%
Al veya Sat Paribu

USDF Stablecoin Konsorsiyumu’na 3 Banka Daha Ekleniyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Son zamanlarda kripto para piyasasında stablecoin’lerin popülerliği daha da arttı. Tether’in USDT’si piyasa değeriyle stablecoin’lerin lideri olarak bilinirken, ocak ayında kurulan USDF Konsorsiyumu da genişlemeye devam ediyor. Yeni açıklamaya göre, USDF stablecoin Konsorsiyumu’na 3 banka daha ekleniyor.

USDF Stablecoin Konsorsiyumu Genişliyor

New York Community Bank, Synovus Bank, NBH Bank, First Bank ve Webster Bank’ın kurucu üyeleri olduğu USDF Konsorsiyumu’na Amerant Bank, ConnectOne Bank ve Primis Bank’ın da katıldığı duyuruldu. Konuya dair açıklama USDF‘nin resmi web sitesinde yayımlandı.

Başta da söylediğimiz gibi Konsorsiyum, ocak ayında kurulmuştu. Amacı ise banka dışı kuruluşlar tarafından ihraç edilen fiat sabitli kripto para birimleriyle ilgili endişeleri gidermek.

usdf stablecoin konsorsiyumuna 3 banka daha ekleniyor 2

Piyasa değeri ile USDT’nin başı çektiği stablecoin’ler, neredeyse 2 trilyon dolarlık kripto para piyasası ekonomisinin kabaca 180 milyar dolarlık dilimini oluşturuyor.

USDF Konsorsiyumu yöneticisi Ashley Harris yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Üyelikteki artış, Konsorsiyum’un derinlemesine rehberlik sağlama ve bankaları anahtar teslimi teknoloji çözümleriyle birleştirme becerisinin yanı sıra blok zinciri ödeme raylarının finansal hizmetlerde oynayabileceği dönüştürücü rolün bir kanıtıdır”

Bu arada USDF’nin sadece ABD Bankaları tarafından basıldığı da belirtelim.

Yazar: Hazal Orta

Endonezya’dan kripto borsalarına düzenleyici çağrı

Bu yıl dünyanın ilk ulusal kripto varlık ticaret platformunu başlatan Endonezya, diğer tüm kripto borsalarının faaliyetlerine devam edebilmeleri için bu platforma kaydolmasını istedi. Emtia Gelecek Borsası (CFX) olarak adlandırılan borsa, NASDAQ gibi geleneksel borsalara benzer şekilde çalışacak ancak dijital varlıklara özel olarak odaklanacak şekilde tasarlandı. Resmi 2023 verilerine göre ülkede, 18 milyondan fazla kayıtlı kripto ...

Bağlantıyı kopyala