Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

FTX’in CEO’su Rusya Yaptırımlarında Sektörün Duruşunu Eleştirdi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Ukrayna‘ya saldırmasıyla birlikte küresel olarak birçok ülkeden ciddi yaptırımlar uygulanan Rusya, kripto para konusunda da birçok düzenleyicinin dikkatini çekmiş durumda. Öyle ki ABD başta olmak üzere düzenleyiciler, Rusya’nın yaptırımları kripto ile delebileceğine ve aracı kurumların yasaklanması gerektiğini öne sürüyorlar. Bu konudan rahatsız olan FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried ise kripto borsaları Rus politikalarını düzenlemeye aykırı göstermekle eleştirdi.

FTX'in CEO'su Rusya Yaptırımlarında Sektörün Duruşunu Eleştirdi

FTX’in CEO’su Rusya Yaptırımları Konusunda Sektörü Eleştirdi

Reuters’e yaptığı açıklamada konuşan Sam Bankman-Fried, diğer kripto para borsalarını Rus oligarklarını hedef alan yaptırımlara belirsiz bir şekilde uymaları nedeniyle eleştirdi.

Bankman-Fried, “kripto endüstrisinin bu konuda sahip olduğu mesajlardan çok hayal kırıklığına uğradığını” söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

“Bence temelde düzenleme karşıtı oldu, nasıl algılandı ve bence kulağa böyle geliyor ve bence bu oldukça büyük bir algı sorununa neden oldu. Bunun gerçekten kararların içeriğiyle ilgili olduğunu düşünmüyorum… Bu, kararların sunulma şekliyle ilgili”

FTX, yaptırım uygulanmayan kişilerin hizmetlerini kullanmasına izin verirken, yaptırım uygulanan Rus bireylerini bloke ederek diğer borsalara benzer bir yol izlemişti. Borsa ayrıca Rus bankalarını hem yaptırımlı hem de onaysız olarak bloke etti.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Kuzey Koreli Hacker, Çalınan 1.055 NFT’den 365.000 Dolar Kazandı

2022 yılının son haftasına girerken geriye dönüp baktığımız da yıl içerisinde birçok hack haberi ile karşılaştığımızı söyleyebiliriz. Son olarak Blockchain güvenlik şirketi SlowMist’in bir raporuna göre; şüpheli bir Kuzey Kore APT Grubu ile ilişkili bir cüzdan adresi, kimlik avı saldırılarının kurbanlarından 1.000’den fazla NFT çaldı ve satışlarından 365.000 dolar kazandı. Kuzey Koreli Hacker, Çalınan NFT’lerden ...

Bağlantıyı kopyala