Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

SEC, WistomTree’nin Bitcoin ETF’si için Kararını Erteledi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Son dönemde kripto regülasyon çalışmaları düzenleyiciler tarafından son hız devam ederken, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu da (SEC) zaman kazanma odaklı politikasına devam ediyor. Öyle ki SEC, WistomTree’nin spot Bitcoin (BTC) ETF başvurusuna ilişkin kararını erteledi.

SEC WistomTreenin Bitcoin ETFsi için Kararini Erteledi

WistomTree’nin Bitcoin ETF Kararı SEC Tarafından Ertelendi

SEC küresel olarak en öneli düzenleyiciler arasında yer alıyor. Özellikle son dönemde kripto paraların popülaritesinin artmasıyla birlikte doğru orantılı olarak artan ETF başvuruları, SEC’in yetkisi altında. Ancak SEC bu alanda oldukça sıkı dokuyor. Öyle ki birçok ETF’yi yatırımcıyı korumak maksadıyla reddeden SEC, çoğu zaman kararını açıklamadan önce bir ertelemeye başvuruyor.

Hatırlarsanız Global X spot Bitcoin ETF başvurusu ve Grayscale Bitcoin ETF kararı için de SEC benzer şekilde ertelemeye gitmişti.

Ancak erteleme sonrası reddedilen NYDIG ve Global X ETF başvuruları, sektör tarafından yoğun ilgi görmüştü.

Son olarak WistomTree’nin ETF başvurusunun da ertelenmesi, akıllara acaba bu başvuru da mı reddedilecek sorularına getirdi.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Kripto yatırım ürünlerinde milyar dolarlar hareket ediyor

Avrupalı varlık yöneticisi CoinShares’in paylaştığı rapora göre kripto yatırım ürünlerine son bir haftada 1,1 milyar dolar giriş gerçekleşti. Yıl başından bu yana kripto ürünleri 2,7 milyar dolar yatırım alırken uzmanların tahminine göre yönetim altındaki varlıklar, Bitcoin ve altcoin fiyatlarındaki yükseliş ışığında 59 milyar dolara ulaşarak 2022’nin başından bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı. CoinShares’in ...

Bağlantıyı kopyala