Bitcoin (BTC) $ 62,078.63 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,422.63 0.09%
BNB (BNB) $ 563.20 0.05%
Solana (SOL) $ 143.84 0.47%
XRP (XRP) $ 0.530615 0.46%
Cardano (ADA) $ 0.350071 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109289 0.53%
Al veya Sat Paribu

Rio de Janeiro, Kripto ile Vergi Ödemesine İzin Verecek

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Son zamanlarda birçok farklı ülke kripto para birimlerini ödeme aracı olarak kullanmak için çalışmalar yapmaya başladı. Bu kez Brezilya’nın en büyük ikinci şehri olan Rio de Janeiro‘dan bir hamle geldi.

Rio de Janeiro’dan Kripto Para Hamlesi

Bloomberg Línea tarafından yayınlanan bir rapora göre; Brezilya’nın en büyük ikinci şehri olan Rio de Janeiro, 2023’ten itibaren kripto para birimleri ile emlak vergisi ödemelerini kabul edecek.

rio de janeiro kripto ile vergi odemesine izin verecek 2

Rio de Janeiro Belediye Binası’ndan gelen bir nota göre, şehir kripto para birimlerini Brezilya realine dönüştürmekten sorumlu olacak birkaç şirket kiralayacak. Şehir ayrıca Rio de Janeiro’nun en ünlü turistik yerlerinin resimlerini içerecek olan kendi NFT koleksiyonunu geliştirmeyi de planlıyor. 

Kentin finans ve planlama sekreteri Pedro Paulo’ya göre, amaç turizmi canlandırmak ve yerel sanatçıları NFT’lerin yardımıyla teşvik etmeyi planlıyor.

Ayrıca bu hamle Rio de Janeiro’nun ilk kripto para hamlesi değil. Daha önce belirttiğimiz üzere Rio de Janeiro Belediye Başkanı Eduardo Paes, Miami Belediye Başkanı Francis Suarez ile yaptığı görüşme sırasında şehrin hazinesinin yüzde1’ini kriptoya koyma planını açıklamıştı.

Yazar: Sena Karakılıç

Amazon’un Alexa Başkanından Yapay Zekâ Açıklaması

Son dönemde ChatGPT ile yapay zekâ botları popülerliğini artırmaya başladı. Dünyanın en büyük şirketlerinden birisi olan Amazon’a bağlı olarak çalışmalarına devam eden Alexa’nın başkanı şirketin yapay zekanın ön saflarında yer aldığını belirtti. Alexa Başkanına Göre Amazon Yapay Zekâ Alanında Ön Sıralarda Amazon Alexa’nın başkanı, şirketin Silikon Vadisi’nde hızla yayılan ve Microsoft ile Alexa arasında yaşanan ...

Bağlantıyı kopyala