Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

Dubai, Kripto Borsası BitOasis’e Onay Verdi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

BAE‘nin yedi emirliğinden biri ve bölgenin ticaret merkezi olan Dubai, kripto Borsası BitOasis‘e geçici onay verdi. Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Orta Doğu odaklı olan BitOasis, Dubai’de faaliyetlerine devam edecek. Ayrıca firma, “geçiciden” sonra “tam lisans” alma çabasını da sürdürüyor.

Bu ay dijital varlıkları düzenleyen ilk yasasını çıkaran Dubai yönetimi, sektörü denetlemek için Sanal Varlık Düzenleme Kurumu’nu kurdu. BAE, kripto varlık sektörü için bir merkez olmaya çalışıyor.

Dubai Kripto Borsası BitOasis Onay Alan 5. Firma Oldu

BitOasis, geçici onay almasından önce şirketin merkez bankasına kayıtlı olduğunu hatırlattı. Kara para aklama sorunları hakkında bankanın finansal istihbarat birimine rapor verdiğini söyledi.

FATF‘ın gri listesindeki BAE, bölgesel ekonomik rekabet kızışırken yeni iş biçimlerini çekmek için sanal varlık sektörünü ve düzenlemesini geliştirmeye çalışıyor.

Dubai bu ay Binance‘e ve FTX Europe‘a sanal varlık lisansları verdi. Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ve FTX Europe, şehirde bölgesel bir merkez kuracak. Ayrıca küresel borsalar Bybit ve Crypto.com da bu hafta Dubai’de operasyon masası kurduklarını duyurmuştu.

Yazar: Hasan Selçuk Turan

Paribu Ventures, 19 girişime yatırım yaptı

Paribu’nun blockchain ekosistemi başta olmak üzere internet girişimlerine yatırım yapmak amacıyla kurduğu Paribu Ventures, ilk yılında 19 girişime toplam 6.5 milyon doların üstünde yatırım gerçekleştirdi. Web3 alanındaki aktif yatırım fonları arasında bulunan Paribu Ventures’ın fon büyüklüğü 30 milyon dolar büyüklüğündeydi. Şirketin portfolyosunun yarısını blockchain tabanlı oyun stüdyoları ve oyun alanında altyapı geliştiren şirketler oluşturuyor. En ...

Bağlantıyı kopyala