Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Rusya, Hindistan’a SWIFT Yerine SPFS’yi Önerdi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Yaklaşık 1 ay önce Ukrayna’ya işgal başlatan Rusya, Batılı ülkelerin ekonomik yaptırımlarıyla karşı karşıya kaldı. Bunlardan biri de SWIFT sisteminden çıkarılmak oldu. Rusya, şimdilerde bu yaptırımdan daha az zarar almak için çalışmalar yapıyor. Rusya Merkez Bankası tarafından geliştirilen ikili ödeme sistemi SPFS de bu çalışmalardan biri. İddialara göre Rusya, Hindistan’a ruble ödemelerini SWIFT yerine SPFS ile yapmayı teklif etti.

Rusya ve Hindistan SWIFT Yerine SPFS Kullanır mı?

Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication’ın kısaltması olarak kullandığımız SWIFT, yurt içi veya yurt dışındaki banka hesaplarına, döviz olarak gerçekleştirilen tüm para transferlerinin yapımasını sağlayacan bir sistem. Rusya da Ukrayna’yı işgal etmesi nedeniyle bu sistemin dışına çıkarıldı. Rusya Merkez Bankası’nın SWIFT‘e alternatif bir çözümü bulunuyor: SPFS.

rusya hindistana swift yerine spfsyi onerdi 2

Bloomberg‘in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Rusya, Hindistan’a ruble ödemeleri için SWIFT yerine SPFS kullanmayı önerdi. Plan, Rus rublesini içeriyor. Şimdilik nihai bir karar alınmasada konu muhtemelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un perşembe günü yapacağı Hindistan ziyaretinde masaya yatırılacak.

Bilindiği gibi Hindistan, Rusya’dan petrol ve silah satın alınıyor. Küresel fiyatlardaki yükseliş nedeniyle Hindistan’ın ucuz petrol satın alma olasılığı adına Rusya ile ikili ticarete devam etmek istediği biliniyor.

Yazar: Hazal Orta

Telegram’ın CEO’sundan Merkeziyetsiz Borsa Sinyali

Kripto para sektöründe en sık kullanılan mesajlaşma uygulamalarından Telegram, kripto toplulukları açısından oldukça önemli bir konuma sahip. Discord ve Twitter ile birlikte adını sık sık duyurmayı başaran Telegram, son olarak yeni bir haber ile gündeme geldi. Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, Telegram’ın TON sonrası yeni kripto planlarını paylaştı. Telegram’ın CEO’su Kripto Cüzdanı ve Merkeziyetsiz ...

Bağlantıyı kopyala