Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Citi: Metaverse’ün Potansiyeli 8 Trilyon ila 13 Trilyon Dolar

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Son zamanların yükselen kavramlarının başında metaverse yer alıyor. Durum böyle olunca metaverse, devlerin de radarında. Bankacılık devi Citi, kısa süre önce yayımladığı “Metaverse ve Para: Geleceğin Şifresini Çözmek” isimli yeni raporunda metaverse‘ün geleceği hakkında bazı tahminlerde bulundu.

Citi, Metaverse’ün Potansiyelini Değerlendirdi

Bankacılık şirketi Citi, metaverse ile ilgili 184 sayfalık bir rapor yayımladı. 200 milyon müşteriye, 160’tan fazla ülke ve bölgede faaliyet gösteren şirket, metaverse’ün derinlemesine raporunu çıkardı. Raporda şu sözler dikkat çekiyor:

Metaverse‘ün internetin yeni nesli olabileceğine inanıyoruz. Metaverse, fiziksel ve dijital dünyayı kalıcı ve sürükleyici bir şekilde birleştiriyor. Metaverse ekonomisi için toplam adreslenebilir pazarın 2030 yılına kadar 8 trilyon ila 13 trilyon dolar arasında büyüyebileceğini tahmin ediyoruz”

citi metaverseun potansiyeli 8 trilyon ila 13 trilyon dolar 2

Raporda dikkat çeken bir nokta da metaverse kullanıcı sayısıyla ilgili tahmin. Citi, toplam metaverse kullanıcı sayısının yaklaşık 5 milyar olabileceğini düşünüyor.

Citi raporda, “Ayrıca, metaverse veri tabanındaki dijital varlıklar ve NFT’ler, kullanıcılar/sahipler için egemen mülkiyeti sağlayacak ve takas edilebilir, birleştirilebilir, değişmez ve çoğunlukla birlikte çalışabilir” cümleleriyle de dikkat çekti.

Yazar: Hazal Orta

Huobi, Çalışan Sayısını Azaltmaya Karar Verdi

Kripto para piyasalarında yaşanan düşüşler, kripto şirketlerini olumsuz etkiliyor. Birçok şirket sektörde kalabilmek için çalışanlarını işten çıkarma kararı alıyor. Son olarak bu akıma katılan isim kripto para borsası Huobi oldu. Huobi, Çalışanlarını İşten Çıkaracağını Açıkladı Çinli muhabir Colin Wu’ya göre kripto para borsası Huobi, iş gücünün önemli bir bölümünü azaltırken, kıdemli çalışanlarının maaşlarında da kesinti yapacak. Hatırlatmak ...

Bağlantıyı kopyala