Bitcoin (BTC) $ 62,022.62 0.19%
Ethereum (ETH) $ 2,420.77 0.00%
BNB (BNB) $ 563.80 0.93%
Solana (SOL) $ 143.28 0.22%
XRP (XRP) $ 0.532219 0.01%
Cardano (ADA) $ 0.350931 0.52%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109061 0.24%
Al veya Sat Paribu

Trezor Cüzdan Sahipleri Dolandırıcıların Radarında

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto para donanım cüzdanı üreticisi Trezor, kısa süre önce kötü niyetli aktörlerin hedefi oldu. Trezor cüzdanına sahip olan kullanıcılar, sahte veri ihlali e-postalarıyla hedef alındı. Bu arada e-postaların gönderimi için popüler e-posta pazarlama hizmeti platformu Mailchimp kullanıldığı söylendi.

Trezor Cüzdan Sahipleri Dolandırıcılara Hedef Oldu

Kötü niyetli kişiler, Mailchimp aracılığıyla, Trezor donanım cüzdanı sahiplerine sahte veri ihlali e-postaları gönderdi. Mailchimp’e abone olan birçok kullanıcı bu sahte e-postaları aldı. Trezor ekibini taklit eden dolandırıcılar, kullanıcıları kripto varlıklarının büyük bir güvenlik ihlali nedeniyle çalınabileceği konusunda uyardı ve kullanıcıları Trezor Suite isimli bir yazılım indirmeye davet etti. Bu da tabii ki dolandırıcılığın bir oyunu.

trezor cuzdan sahipleri dolandiricilarin radarindi 2

Bleeping Computer‘a göre dolandırıcılar, Trezor Suite’in gerçeğinden ayırt edilemeyen bir versiyonunu oluşturdu. Burada kripto varlıklarını güven altına almak isteyen kullanıcıların iyi niyeti kullanıldı diyebiliriz.

Trezor Suite, kurtarma tohumu olarak kullanılan bir yazılım.

Kurtarma tohumu, herhangi bir donanım cüzdanının en önemli unsurlarından biri. Bir kişinin kripto paralarına kolayca erişmesini sağlayan bir liste olarak tanımlayabileceğimiz kurtarma tohumunda temel kural, tohum ifadesinin hiçbir şekilde hiçbir siteye girmemek.

Bununla birlikte, tohum cümlelerini ifşa edecek kadar dikkatsiz ve bilgisiz olan sayısız kurban olduğunu da söyleyelim.

Yazar: Hazal Orta

DCG İle Genesis’in Finansal İlişkisine İnceleme

Kripto para risk sermaye şirketi Digital Currency Group‘un (DCG) ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) ve ABD Adalet Bakanlığı tarafından incelemeye alındığı bildirildi. Bloomberg’in haberinde ABD Adalet Bakanlığı ve SEC’in DCG ile alt kuruluşu Genesis arasındaki finansal transferleri incelemeye aldığı belirtildi. DCG İle Genesis’in Finansal Transferleri İnceleme Altında Habere göre Adalet Bakanlığı’nın New York ...

Bağlantıyı kopyala