Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Proshares, Short Bitcoin Vadeli ETF Seçeneği Sunuyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD bankası Proshares, Bitcoin vadeli ETF seçeneğini geçen sonbahar sunmuştu. ProShares, Bitcoin üzerinde yeni bir hamle aracı daha yaratıyor.

The Block’ta yer alan habere göre, Bitcoin vadeli işlem endeksinin karşıt hareketine odaklı yeni ürün, onay için sıraya girdi. Yatırımcının karşı bahis oynamasına izin veren bu ETF, bir Bitcoin vadeli işlem endeksinin karşıt performansını izleyecek.

Proshares Short Bitcoin Vadeli ETF Onay Bekliyor

Proje ABD Menkul Kıymetler ve Borsası Komısyonu (SEC) dosyalamaları arasına dün girdi. Şirket ürün için düzenleyici kuruluşa “ücretler ve harcamalardan önce, endeksin günlük performansının tersine (-1x) karşılık gelen günlük yatırım sonuçlarına bağlı” olduğunu bildirdi.

ProShares’in geçen yılki ürünü ve ardından gelen benzerleri, ABD’deki Bitcoin bağlantılı değişim ürünleri için önemli bir alan değişikliğini getirmişti.

Öte yandan SEC, son aylarda tanınmış endüstri firmalarının sayısız teklifini düşürerek spot Bitcoin ETF‘lerine karşı direnç gösterdi.

Bloomberg’in kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, Proshares’in SEC’e sunduğu teklifinde başarılı olabileceğini belirtti.

Yazar: Hasan Selçuk Turan

Kritik hafta başladı: Bitcoin nasıl tepki verecek?

ABD’den gelecek makroekonomik verilerin piyasaları şekillendireceği hafta başlarken, gözler Bitcoin (BTC) fiyatına çevrildi. Fed’in eylül ayında faiz indirimi yapıp yapmayacağı bu hafta resmileşebilir. Piyasalar yeni haftaya kararsız başladı. Japon borsa endeksi çöküşünden sonra toparlanma sürecine giren küresel piyasalar, bu hafta gelecek verilere odaklanmış durumda. ABD enflasyon verileri, piyasaların önümüzdeki dönemde nasıl şekilleneceğini gösterecek. BTC, kritik ...

Bağlantıyı kopyala