Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

CME, 11 Kripto Para Birimi Daha Ekliyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kısa süre önce Ethereum (ETH) ve Bitcoin (BTC) vadeli işlemlerini başlatan Chicago Mercantile Exchange (CME), 11 kripto para birimini daha ekleyecek. CME, müşterilerine 11 yeni referans oranı ve gerçek zamanlı endeks aktarmış olacak. Yeni fiyat bilgileri 25 Nisan’da yayınlanmaya başlanacak.

CME’den 11 Yeni Kripto Para Müjdesi

Chicago Mercantile Exchange (CME), 25 Nisan’dan itibaren 11 yeni kripto para birimini daha ekleyecek. Bu kripto para birimlerini şöyle sıralanıyor: Algorand, Bitcoin Cash, Cardano, Chainlink, Cosmos, Litecoin, Polkadot, Polygon, Solana, Stellar ve Uniswap. Referans oranları genellikle diğer finansal ürünler için bir kıyaslama noktası olarak kullanılıyor.

cme 11 kripto para birimi daha ekliyor 2

Yahoo Finance’te yer alan habere göre, yapılan bu eklemeler, trader’lar ve fon yöneticileri için portföy riskini değerlendirmek ve kripto para birimlerine dayalı borsada işlem gören ürünler gibi yapılandırılmış ürünler oluşturmak için daha fazla kullanılabilirlik anlamına geliyor.

Bu ürünler, Avrupa ve Kanada gibi bölgelerde uzun süredir kullanılıyor. Geçen yıl ekim ayında  Bitcoin vadeli işlemleriyle bağlantılı ilk ETF’sini onaylayan ABD’de ancak son zamanlarda onay aldı.

Konuya dair açıklama yapan CME’nin FX ürünleri başkanı Tim McCourt, altcoinler için yeni ölçütlerin kripto sektörünün toplam yatırım yapılabilir piyasa değerinin yüzde 90’ından fazlasına denk geldiğini söyledi. McCourt açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Dijital varlık piyasası genişlemeye devam ettikçe, sağlam, düzenlenmiş referans oranlarına dayalı güvenilir, standartlaştırılmış kripto para birimi fiyatlandırma bilgileri için artan bir talep var”

Başta da söylediğimiz gibi yeni veriler, 25 Nisan’dan itibaren CF Benchmarks tarafından Bitstamp, Coinbase, Gemini, itBit ve Kraken’den alınan fiyatlandırma bilgileri kullanılarak günlük olarak hesaplanacak ve yayınlanacak.

Yazar: Hazal Orta

Bolivya Merkez Bankası Kripto Paraları Yasaklıyor

Kripto para konusunda birçok ülke farklı adımlar atmaya devam ediyor. El Salvador’un Bitcoin’i (BTC) yasal para ilan etmesi ve Çin’in bütün kripto paraları yasaklaması, küresel bir belirsizlik ortamı oluşturuyor. Son olarak Bolivya Merkez Bankası, ülkede kripto para kullanımını yasaklamak adına harekete geçti. Merkez bankası, kripto para yatırımlarının risklerini anlattığı bir uyarı yayımladı. Bolivya Merkez Bankası ...

Bağlantıyı kopyala