Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Kripto Odaklı Yatırım Şirketi Motus’un Detayları Belli Oldu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Blockchain teknolojinin benimsenmesi hem bireysel hem de kurumsal alanda artmaya devam ediyor. Kripto paralara olan ilgi de aynı şekilde büyüyor. Zaman zaman, önemli şirketlerde çalışan üst düzey isimlerin mevcut konumlarını bırakıp bu sektöre geçiş yaptığına da şahitlik ediyoruz. Böyle bir haber bu kez Citi’den geldi. Ancak bu kez, üç eski Citi yöneticisi kendi yatırım şirketini kurdu. Motus Capital Management isimli şirket kripto odaklı olmasıyla öne çıkıyor. Cuma günü, şirketin ilk bilgileri ortaya çıkmıştı. Şimdi ise fona dair yeni detaylar netlik kazandı.

Motus’un Detayları

Alex Kriete, Greg Girasole ve Frank Cavallo, daha önce bankacılık devi Citi’de çalışıyordu. Ancak üçlü, şirketten ayrılmasıyla birlikte yeni sulara yelken açtı ve Motus Capital Management‘ı kurdu. Motus, müşterilerin dijital varlıklara yatırım yapmasına yardımcı olmak için kripto odaklı bir yatırım şirketi olarak faaliyete başladı.

CoinDesk‘in haberine göre, Kriete ve Girasole daha önce Citi’nin dijital varlık grubunun eş başkanlarıyken Cavallo, bankanın yaklaşık 8 milyar dolarlık varlığını yöneten bir direktör ve yatırım danışmanıydı.

Ekip konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Müşterilerimizin istediği çözümleri oluşturma hedefimizi kripto alanındaki uzmanlığımızla birleştirmek için geleneksel finanstan Motus’u oluşturmak için ayrıldık”

Motus, daha büyük yatırım fonlarının likidite amacıyla piyasa değeri küçük tokenleri satın alamadığı durumları bir fırsat olarak görüyor.

Cavallo, büyüme fonu için, belirlenen mevcut fırsat setine göre yaklaşık 100 milyon dolar büyüklüğünde olmasını istediğini söyledi. Cavallo aynı zamanda geleneksel bankalar ile stablecoin karşılaştırması da yaptı:

“Küresel bankaların o kadar çok nakdi var ki mevduat için sıfır veya daha az ödüyorlar. Bu arada, stablecoin piyasa değeri 2021’den bu yana beş katına çıktı ve yatırımcılar dolar veya dolar sabitli varlıklar için hala tek ila çift haneli getiriler talep ediyor”

Aslında bu karşılaştırma da ortada büyük bir fırsat olduğunu gösteriyor.

Motus’un açıklamasına göre, şirket tarafından sunulacak olan büyüme ve gelir fonları nitelikli alıcılarla sınırlı olacak.

Gelir odaklı bir strateji için Motus, dijital varlıkları finanse etmek ile geleneksel finans arasında bir “uyumsuzluk” görüyor.

Yazar: Hazal Orta

Bitcoin Neden Farklı Algılanıyor?

Önceki bir yazımda değindiğim bir konuyu önemli olduğu için bu yazıda iyice irdelemek istiyorum. Konumuz Bitcoin’nin basın ve kamuoyunda benzer araçlara kıyasla farklı algılanması. Bir örnekle açıklayayım: Benzer farklı algılama uçak ve alternatifi diğer taşıt araçları arasında da yıllardır görülür. Allah göstermesin karayollarında bir trafik kazası olsa dört kişi hayatını kaybetse bu basın için çok ...

Bağlantıyı kopyala