Bitcoin (BTC) $ 62,124.64 0.20%
Ethereum (ETH) $ 2,428.49 0.33%
BNB (BNB) $ 562.80 0.12%
Solana (SOL) $ 144.13 0.34%
XRP (XRP) $ 0.530968 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.349591 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10938 0.01%
Al veya Sat Paribu

Çin, ABD Dolarına Karşı Dijital Para Birimi Kartını mı Kullanıyor?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 3 dk

Paylaş:

Ticaret savaşları , COVID-19 , kaotik bir Başkanlık seçimi dönemi, Tibet konusundaki anlaşmazlıklar ve Tayvan Boğazı’ndaki artan baskı nedeniyle ABD ile Çin arasındaki gerginlikler artmaktadır.

“Büyük Güç Rekabeti” (GPC), şu anda ABD ile Çin arasındaki küresel ilişkileri tanımlamak için yaygın olarak kullanılan bir terimdir. Teknoloji, özellikle ikili kullanım teknolojisi (hem askeri hem de sivil kullanıma sahiptir), GPC içinde kritik bir rol oynar. Amerika Birleşik Devletleri, son olarak 2020 ortalarında bu tür materyallerin Hong Kong’a ihraç edilmesinin yasaklanmasıyla birlikte, ikili kullanım teknolojisindeki ilerlemesini güvence altına almak için adımlar attı.

Bretton Woods’tan bu yana dolar önceliğini ABD için bir avantaj veya yük olarak görseniz de, para birimi kontrolünün GPC’de bir rol oynadığını kabul edebilirsiniz. Çin tarafından kullanılan bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC), Doların küresel rezerv para birimi olarak rolü ve ABD-Çin ilişkilerinin siyasi istikrarı için muazzam etkilere sahip olabilir.

Steven Ehrlich, ” Soğuk Savaş Değil: Çin, ABD Dolarını Geri Almak İçin Dijital Para Birimi Kartını Kullanıyor” başlıklı son makalesinde, Para Birimi Soğuk Savaşının çeşitli nedenlerden ötürü yuan ile ilgili son Çin davranışını açıklamanın doğru olmadığını yazdı. En önemlisi, şu anda bu dinamiğe aktif olarak katılan tek bir taraf var, bu ülke Çin’dir.

Blockchain teknolojisi, bu yeniliğin önemini daha da artıran, askeri işlev için ek potansiyel uygulamalara sahiptir. Bu nedenle, bu modern ortamda dijital para birimlerinin ve blockchain teknolojisinin rollerini göz önünde bulundurarak Büyük Güç Rekabeti bağlamında ikili kullanım teknolojisinin arka planını anlamak önemlidir.

Çin’in İkili Kullanım Teknolojisindeki Gelişimi ve Amerika’nın Yarışı

Üretim gücü, GPC’de önemli bir rol oynar. Amerikan üretimi , 2018’de toplam ekonomik çıktının % 11.39’unu oluşturacak şekilde yükseldi. Bununla birlikte, Çin Halk Cumhuriyeti’nin (ÇHC) istikrarlı büyümesi , Amerika’daki üretim düşüşünü ve ani canlanmayı gölgede bıraktı. Son kırk yılda, PRC bir üretim santrali olarak ortaya çıktı. Ucuz seri üretilen malları ifade etmek için kullanılan önceden aşağılayıcı “Made in China” lakabı ortadan kalktı ve şu anda elektronikten ağır sanayiye kadar çeşitli ürünler için bir gurur kaynağı ve PRC tarafından inşa edilen üretim gücüne bir selam niteliği taşıyor. yakın tarihte. Böylelikle, Çin’in “ dünyanın fabrikası ” statüsü, onu bugün olduğu ekonomik ve yenilikçilik güç merkezi haline getirdi.

Büyük Güç Yarışması’nın büyük planında, üretim ve yenilik, askeri dönüşümleri teşvik etmede el ele yürüyor. Küresel konumlu uydular (GPS), İnternet ve modern cep telefonları gibi icatların ortaya çıkışı, Amerikan askeri ilgisine borçlu olabilir. Bu icatların çoğu 20. yüzyılın ikinci yarısında yaratıldı ve Çin 21. yüzyılın başlarında önemli bir askeri yenilikçiydi. Dronlar, yapay zeka ve enerjideki sayısız ilerlemeyi sayan Çin, bu yeni teknolojilerin birçoğunun ikili kullanım özelliğinde kullanılma kapasitesine sahip olmasıyla gerçek bir küresel yenilikçi olarak ortaya çıktı.

Yazar: BTCHaber

Enflasyon verisi sonrası ABD piyasalarında renk kırmızı

ABD’de Türkiye saatiyle 16.30’da açıklanan enflasyon verisi sonrası Bitcoin’in yanı sıra hisse senedi piyasalarına da satış geldi. Önceki dönemde yıllık yüzde 3,4 olarak kaydedilen TÜFE’nin yüzde 2,9’a düşüş beklentisine karşın yüzde 3,1’de kalmasının ardından Nasdaq, S&P 500 ve Dow Jones endekslerinde kırmızı renk hakim. Saat 17.45 itibarıyla Pazartesi günü 18 bin puan ile rekor kıran ...

Bağlantıyı kopyala