Bitcoin (BTC) $ 62,022.62 0.19%
Ethereum (ETH) $ 2,420.77 0.00%
BNB (BNB) $ 563.80 0.93%
Solana (SOL) $ 143.28 0.22%
XRP (XRP) $ 0.532219 0.01%
Cardano (ADA) $ 0.350931 0.52%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109061 0.24%
Al veya Sat Paribu

Arjantin, Bankaların Kripto Para Satışını Yasakladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Geçtiğimiz günlerde Arjantin’in en büyük bankalarından olan Banco Galicia ve Brubank’ın müşterilerine kripto varlık satışına başladığını sizlere aktarmıştık. Güney Amerika’nın kripto dostu ülkelerinden birisi olan Arjantin, kripto para birimlerine darbe indirebilecek bir karar aldı.

Arjantin’de Bankalar Kripto Para Satamayacak

Arjantin Merkez Bankası tarafından alınan son karara göre finansal kurumlar müşterilerine kripto paralarla ilgili bir işlem gerçekleştiremeyecek.

Arjantin Merkez Bankası’nın bu hamlesi kısa bir süre önce Banco Galicia ve Brubank’ın müşterilerine kripto para satışına başlayacağı haberinden sonra geldi. Arjantin Merkez Bankası ayrıca bankaların, getirileri kripto para birimlerindeki dalgalanma ile belirlenen varlıkların satış işlemlerini de yasakladı.

arjantin bankalarin kripto para satisini yasakladi 2

Enflasyonun hızla yükseldiği ülkeler arasında yer alan Arjantin’de vatandaşlar kripto para birimlerini hızla benimsemeye devam ediyor. Chainalysis raporuna göre Arjantin, kriptoyu benimseyen dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer alıyor.

Kısa bir süre önce Bitcoin (BTC) ve blockchain konularını okullarda ders olarak okutma kararı alan Arjantin’in bu kararının “riskleri azaltmak” için alındığı açıklandı. İddialara göre yasaklamanın arkasında kara para aklama, fiyatlardaki yüksek değişkenlik ve siber saldırılar yer alıyor. Arjantin Merkez Bankası son olarak finansal kurumların “yatırımları, mal ve hizmetlerin üretimini ve tüketimini finanse etmeye” odaklanması gerektiğini de belirtti.

Yazar: Burak Köse

China Unicom, Telefon Faturaları için Dijital Yuan Kabul Ediyor

Çin, dijital para birimi için birçok çalışma yapmaya devam ediyor. Bir çalışma da Çin’in ilk üç Telekom sağlayıcısından biri olan China Unicom‘dan geldi. China Unicom, ülkenin yeni gelişen merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çalışmalarını ilerletmek için mobil uygulamasında, telefon faturaları için dijital yuan kabul etmeye başladı. China Unicom Dijital Yuan Kabul Ediyor Çin’in 306 ...

Bağlantıyı kopyala