Bitcoin (BTC) $ 61,918.59 0.76%
Ethereum (ETH) $ 2,399.11 1.32%
BNB (BNB) $ 561.57 0.85%
Solana (SOL) $ 142.40 1.05%
XRP (XRP) $ 0.534436 0.52%
Cardano (ADA) $ 0.348898 1.03%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108507 1.25%
Al veya Sat Paribu

BlackRock, Terra’ya (LUNA) İlişkin İddiaları Reddetti

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto para sektörü geçtiğimiz son iki günde oldukça kritik olaylara şahit oldu. Bunlardan en önemlileri ise şüphesiz Bitcoin‘in (BTC) Haziran 2021’den bu yana ilk defa 28.000 doların altına gerilemesi ve Terra’nın UST ve LUNA kriptolarında yaşanan büyük kayıplar. Tüm bunlar yaşanırken ise Terra (LUNA) ve UST’de yaşanan düşüşün, yatırım şirketleri BlackRock, Citadel ve kripto borsası Gemini’nin ortak bir çalışması olduğu iddia edildi. Son olarak Citadel, Gemini ve BlackRock‘tan konu hakkında açıklama geldi.

BlackRock, Terra'ya (LUNA) İlişkin İddiaları Reddetti

BlackRock, Terra’ya (LUNA) İlişkin Satın Alım İddalarını Yalanladı

Geçtiğimiz gün gerçekleşen Terra (LUNA) ve UST‘deki devasa düşüş, Twitter üzerinden de birçok iddianın ortaya çıkmasına neden oldu. Bu iddialardan birisi de BlackRock ve Citadel‘e kripto borsası Gemini’nin tarafından verilen borç iddiasıydı. İddiaya göre Gemini, ikiliye, Terraform’un kurucusu Do Kwon’dan UST satın alabilmeleri için 100.000 Bitcoin ödünç verdi.

İddiaya kanıt olarak ise Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson tarafından silinen bir tweet gösterildi. Ancak Gemini, kazaya karıştığını inkar eden ilk şirket oldu. Citadel ise UST stablecoin ticareti yapmadığından LUNA’nın düşüşüyle hiçbir ilgisi olmadığını vurguladı. 

Son olarak Forbes‘un haberine göre ise BlackRock da TerraUSD (UST) alım satımını reddetti ve iddiaları yalanladı.

 

Yazar: Cem Arslan Kurt

MetaMask’e Fantom Ağı Nasıl Eklenir?

Tüm Ethereum Sanal Makinesi (EVM) uyumlu blockchain’ler gibi Fantom da MetaMask’e eklenebilir. Bu yazımızda en popüler blockchain projelerinden Fantom‘u nasıl MetaMask’e ekleyebileceğimize yakından bakacağız. Fantom’u MetaMask’e Ekleme Halihazırda bir MetaMask cüzdanınız varsa işlemlere direkt olarak başlayabilirsiniz. MetaMask uygulamasının cihazınızda kurulu olduğunu varsayalım. Eğer kurulu değilse buradaki bağlantıya tıklayarak MetaMask cüzdanınızı nasıl oluşturacağınızı dair hazırladığımız kapsamlı ...

Bağlantıyı kopyala