Bitcoin (BTC) $ 62,006.61 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,421.87 0.08%
BNB (BNB) $ 562.73 0.25%
Solana (SOL) $ 143.33 0.83%
XRP (XRP) $ 0.53041 0.44%
Cardano (ADA) $ 0.349932 1.37%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109081 0.39%
Al veya Sat Paribu

Solana Kurucusu, Solana Yükseltmesinin Ayrıntılarını Paylaştı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Hatırlarsanız geçtiğimiz ay Solana ağı birden fazla kez çöküş yaşamıştı. Bir süredir bu konuda çalışmalar yapan SOL ekibi, işlem doğrulama mekanizmalarını yeniden gözden geçirmeye karar verdi.

Solana Labs’ın kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, Solana Blockchain ağının tıkanmasını önlemek için tasarlanmış büyük performans yükseltmesinin durumunu paylaştı. Yakovenko, v1.10 güncellemesiyle Solana‘da ne gibi değişiklikler yapıldığını açıkladı.

Solana Labs Kurucu Ortağı, SOL Ağının Yükseltmesiyle İlgili Konuştu

Solana ağı bir süredir tıkanıklık sorunu yaşıyor. Bu sorunu çözmeye yönelik çalışan SOL ekibi, büyük Solana yükseltmesiyle birlikte bu durumun çözülebileceğini aktardı. Solana Labs’ın kurucusu Anatoly Yakovenko, SOL yükseltmesinin detaylarıyla ilgili konuştu.

solana labs kurucusu buyuk solana yukseltmesinin ayrintilarini paylasti

Solana’nın devam eden güncellemesinin ilerleme ayrıntılarını Twitter üzerinden paylaşan Anatoly Yakovenko, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

İlk olarak, bu yükseltme ile Solana ağ katılımcıları, “Kullanıcı Datagram Protokolü” (UDP) yerine “Hızlı UDP İnternet Bağlantısı” veya QUIC’yi kullanabilir. QUIC, asenkron iletişim sunar ve bu da gecikme süresinin azalmasını sağlar.

Son olarak, ücret önceliklendirme mekanizmasının nihayet yayında olduğunu ifade eden Yakovenko, bu iyileştirmenin tüm katılımcılar için artan ücretlere yol açmamasını sağlamak için ağın zamana ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi. Tüm yükseltmelerin artık testnet’te yayında olduğunu aktaran Yakovenko, beta ana ağ sunumunun bu hafta başlayacağını ve “yavaş” olacağını belirtti.

Yazar: Esra Bayram

Düşüşe aldırış etmediler: Temmuz ayında devasa BTC birikimi

Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) iki yönlü fiyat dalgalanması yaşadığı Temmuz ayında balinalar büyük bir birikim yaptı. IntoTheBlock’un verilerine göre, kripto para piyasasında gerçekleşen düşüşleri fırsata çeviren balinalar 84.000 BTC satın aldı. Bu birikim, Ekim 2014’ten bu yana en yüksek seviye oldu. Önceki ay 5,4 milyar dolar BTC biriktiren balinaların iyimserliği, önümüzdeki döneme yönelik ...

Bağlantıyı kopyala