Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Kripto Para Borsa Token’ları Nedir ve Ne İşe Yarar?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto para sektörü 2008’den bu yana hızla büyümeye devam ederken arkasında birçok sektörün de büyümesine olanak sağladı. Bunların içerisinde belki de en büyük iş modellerinden birisi merkezi kripto para borsası oldu. Öyle ki günümüzde birçok kripto para borsası arasında rekabet hızla artarken, ortaya yeni ürünler de çıkmaya devam ediyor. Bu ürünlerden en öne çıkanlardan birisi de şüphesiz borsaların kendi yerel token’larını piyasa sürmeleri oluyor. Gelin birlikte bu kripto para borsa Token’ları nedir ve ne işe yarar irdeleyelim.

Kripto Para Borsa Token'ları Nedir ve Ne İşe Yarar?

Kripto Para Borsa Token’ları Nedir?

Merkezi kripto para borsaları, kripto ticaretine açılan kapılardan belki de en önemlisi. Yatırımcıların kripto para birimleri satın almaları, satmaları ve takas etmeleri için basit bir platform hizmeti sunan bu borsalar, hizmetlerinin karşılığında genellikle her işlem için bir ücreti alırlar. Bununla birlikte, sektör büyüdükçe, kripto borsaları ürün tekliflerini genişletme ihtiyacı hissettiler. Birkaç borsa, platformun sorunsuz çalışmasını ve sürekli olarak yükseltilmesini sağlamak için ek fon sağlama ihtiyaç duydu. Bu ihtiyaç sonrası borsalar birer birer kendi yerel token’larını piyasaya sürmeye başladılar. BNB, FTT ve KCS…

Kripto Para Borsa Tokenlari Nedir ve Ne İşe Yarar

Peki Kripto Borsa Token’ları Ne İşe Yarar?

Borsa token’ları, kripto borsaları tarafından piyasaya sürülen kripto varlıklardır ve ana mantıkta diğer kriptolardan çok da bir farkları yoktur. Borsa token’larının esas kullanımı, platform için fon sağlamak, kullanıcı için ise belli başlı ayrıcalıklara sahip olmaktır. Bu da borsanın altyapısını korumasına ve iyileştirmesine yardımcı olur. Bununla birlikte bu token’lar kullanıcılara da fayda sağlayarak onlara oy kullanma haklarına, indirimli işlem ücretlerine, özel token tekliflerine ve daha fazlasına erişim sağlamalarına olanak tanır. Kısaca projelerin sahip oldukları yerel token’ların aynı mantığına sahip olan bu token’lar, borsaların yardımcı token’ları görevi görmektedir.

Bu, borsa ekosisteminde belirli bir kullanım durumu veya amacı olduğu anlamına gelir. En yaygın olarak işlem, listeleme, para çekme veya para yatırma ücretlerini ödemek için kullanılmasıdır. Borsalar genellikle ekosistem içinde farklı ücretler ödeyen kullanıcılara borsa token’larını kullanmaları durumunda ekstra indirimler veya ödüller sunar (örn: işlem ücretinin yerel token ile ödenmesi durumunda alınına işlem ücreti yüzde 10 daha az alınır).

Bu tür kriptolara örnek vermemiz gerekirse en büyük işlem hacime sahip olan BNB (Binance), KCS (Kucoin) ve FTT’yi (FTX) gösterebiliriz.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Arjantin hükümetinden vatandaşlara ‘kripto barışı’ jesti

Geçtiğimiz haftalarda Arjantin’de seçimleri kazanan Javier Milei yönetimindeki özgürlükçü hükümet kripto paralara da el attı. Çiçeği burnunda hükümet, vergi mükelleflerinin kamuya beyan etmediği varlıklar ile ilgili yeni bir tasarı hazırladı. Arjantin, daha önce beyan edilmeyen malların ortaya çıkarılması adına bir vergi barışı düzenlemesi hazırlarken tartışırken kripto paraların da bu kapsama dahil olduğu ortaya çıktı. Hükümetin ...

Bağlantıyı kopyala