Bitcoin (BTC) $ 62,233.67 1.44%
Ethereum (ETH) $ 2,424.04 1.96%
BNB (BNB) $ 563.89 2.19%
Solana (SOL) $ 144.55 3.39%
XRP (XRP) $ 0.532664 1.65%
Cardano (ADA) $ 0.353447 0.63%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109629 1.74%
Al veya Sat Paribu

Çin, Dijital Yuan Kullanımını Liselere Doğru Genişletiyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Merkez bankası dijital para birimi (CBDC) denildiğinde akla gelen ilk ülkelerden biri olan Çin, bu konuda çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bu kez Çin, dijital yuanın okullarda da kullanılmasını sağlayan bir çalışma yürütüyor.

Çin, Dijital Yuan Kullanımını Genişletiyor

Çin’in en büyük devlet yayıncısı China Central Television (CCTV), Hainan eyaletindeki Lu Xun Lisesi‘nin, öğrencilere dijital yuan ödeme işlevlerine sahip yeni akıllı kart cihazı sağladığını duyurdu. Böylece Çin, eğitim kurumlarında dijital para biriminin kullanımını genişletecek.

cin dijital yuan kullanimini liselere dogru genisletiyor

CCTV‘ye göre, cihaz, okullardaki cep telefonu yasağına alternatif olarak dijital yuan ödemelerini ve telefon görüşmesi hizmetlerini etkinleştirmek için bir SIM kartla birlikte geliyor. Çin Sanayi ve Ticaret Bankası ve China Mobile ile birlikte geliştirilen cihaz, temassız ödemelere izin veren yakın alan iletişimi NFC‘yi kullanıyor.

Forkast tarafından derlenen istatistiklere göre, Çin’de şu anda dijital yuan ödemelerini kabul etmeye başlayan en az 19 üniversite ve kolej ile dört ortaokul ve lise bulunuyor.

Çin‘de dijital yuan kullanımının yakın zamanda metro, otobüs, tren, otoyol gişeleri, vergilendirme ve sosyal sigorta olmak üzere çeşitli toplu taşıma ve belediye hizmetlerini içerecek şekilde genişletilmesi bekleniyor.

Yazar: Esra Bayram

Ethereum’un (ETH) TL Bazında Teknik Analizi – 15 Temmuz 2020

Ethereum’un Paribu(paribu.com) verilerine göre TL bazındaki günlük grafiği aşağıda gösterilmiştir. Grafik incelendiğinde Haziran ayı başından itibaren devam eden yatay piyasa dikkat çekiyor. 1532 ile 1698 TL arasındaki yatay piyasadan çıkış için bu destek ya da direncin altında ya da üzerinde kapanışlar gerekiyor. Diğer taraftan grafikte kırmızı renkte gösterilmiş olan kısa vadeli yükselen trend çizgisinin de ...

Bağlantıyı kopyala