Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

EVM-Uyumlu L1’den Subnet Uygulayıcısına

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 3 dk

Paylaş:

Ava Labs tarafından geliştirilen açık kaynaklı platform Avalanche, geliştiricilerin ve işletmelerin sublet’lerle özelleştirilmiş blokzincirler başlatması için birlikte çalışabilir, yüksek düzeyde ölçeklenebilir bir ekosistem sağlıyor. Avalanche’ın yeni fikir birliği ile platform, 4500 TPS ve neredeyse anında işlem kesinliğine ulaşmasıyla dikkat çekiyor.

Avalanche’ın lansmanı 2020 yılında yapılmıştı. Ana ağdaki bu lansmandan beri 9 milyar doların üzerinde TVL ile 500’den fazla projeyle canlı bir ekosisteme dönüştü. Subnet’ler daha fazla güç kazandıkça, kimliği de ‘Ethereum katili’nden gerçek bir subnet uygulayıcısına taşındı. Şimdi ise 2022’nin Avalanche için imza bir yıl olması bekleniyor.

GameFi Kullanım Örneği – Avalanche’daki İlk Subnet

Avalanche’ın subnetinde başlatılan DeFi Kingdoms ve Crabada, düşüş ücretleri koruyarak ve yüksek işlem hacimleriyle öne çıktı. Ascenders, Shrapnel ve Castle Crush gibi daha fazla oyunun gelmesiyle, Avalanche işlem ücretleri AVAX üzerinde deflasyonist baskı oluşturacak.

evm uyumlu l1den subnet uygulayicisina 2
Kaynak: Blockworks Research

Yerel KYC İşlevine Sahip Bir Subnet

Bu özellik sınıfı, ön derleme olarak da biliniyor. Temelde, kendi EVM-alt ağınızı oluşturduğunuzda açmaya karar verebileceğiniz bir özellik diyebiliriz. Bu özel ön derleme, subnet oluşturucuların subnet ağlarına kimlerin işlem gönderebileceğini kontrol etmesine olanak sağlıyor. Subnet oluşturucu, subnet’ini özel olarak yazılabilir, okunabilir bir veritabanı olarak değerlendirilebilir.

Küçük bir kullanıcı grubu, bazı verileri genel olarak ölçümler ve entegrasyonlarla iyi bilinen bir biçimde geniş çapta dağıtabilir.

Şirketlerde Kullanım Örnekleri

Ava Labs’in hedeflerinden biri de kripto tabanlı yenilikleri geleneksel işletmelere uygulamak diyebiliriz. Ava Labs, bu iki yeni dünyayı harmanlamak istiyor. Böylece kahve için ödeme yapmak ya da bir ev satın almak gibi günlük işlemlerin daha ucuz ve kolay hale getirilmesi hedefleniyor. Burada Deloitte, Togg ve Lemonade gibi bazı kuruluşların da platform üzerinde geliştirme yaptığını söyleyebiliriz.

Avalanche’ın Karşılaştırmalı Avantajları

Diğer L1’lerle (Katman 1) kıyaslandığında Avalanche, güvenlik ve ölçeklenebilirlik için bir çözüm sunuyor. L2 (Katman 2) çözümleriyle karşılaştırıldığında ise Avalanche, daha düşük dağıtım maliyetine ve birleşik bir likiditeye sahip olmasıyla öne çıkıyor.

Avalanche‘ın karşılaştırmalı avantajları şunları içeriyor: EVM, AVM, WASM ve özel VM’lerle Yüksek Uyumluluk.

Özetleyecek olursak Avalanche, geliştiricilere ölçeklenebilir, pratik ve hafif bir EVM uyumlu ölçeklendirme çözümü sunuyor. Subnet fikrini ilk bulan Avalanche olsa da tek fikir bu olmayabilir. Yine de yeni fikir birliği, tasarımı ve güçlü liderlik ekibiyle, yaklaşan savaşta Avalanche’a önemli bir koz kazandırıyor.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki adresleri ziyaret edebilirsiniz:

Website: https://www.foresightventures.com/
Twitter: https://twitter.com/ForesightVen
Medium: https://foresightventures.medium.com/

Konuyla ilgili detaylı bilgi için ziyaret edebilirsiniz: https://foresightventures.medium.com/avalanche-from-evm-compatible-l1-to-subnet-practitioner-3ca045407ec6

Yazar: Hazal Orta

Coinbase, Türkiye’de Kredi Kartı ve Banka Kartı Kullanılarak Kripto Para Satın Alınabileceğini Açıkladı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Coinbase, önemli bir duyuruya imza attı. Türkiye’deki kripto para kullanıcıları artık Coinbase üzerinden kredi kartı ve banka kartlarıyla kripto para satın alabilecekler. Açıklama, Coinbase News isimli Twitter hesabından geldi. Türkiye ile birlikte Brezilya, Kenya, Endonezya, Yeni Zelanda, Kazakistan, Gana ve Peru’da da aynı şekilde kredi kartı ve banka kartı ...

Bağlantıyı kopyala